Analiză Washington Times: Musulmani segregați de societatea franceză formează adevărate mini-state islamiste

Analiză Washington Times: Musulmani segregați de societatea franceză formează adevărate mini-state islamiste
Publicat: 08/01/2015, 16:58

Franța are cea mai importantă populație de musulmani din Europa, dintre care unii vorbesc în mod deschis despre ajungerea la conducerea țării într-o bună zi și despre înlocuirea sistemului legal occidental cu sharia. „Situația a scăpat de sub control, iar acest lucru este ireversibil”, declară pentru ziar Soeren Kern, un analist de la Institutul Gatestone, autorul unui raport anual despre „Islamizarea Franței”. „Islamul face parte permanent, acum, din Franța”, apreciază el, iar”viitorul pare foarte sumbru”.

„Problema este că mulți dintre acești musulmani din generația tânără nu se integrează în societatea franceză. Deși sunt cetățeni francezi, ei nu au un viitor în societatea franceză, cu adevărat. Se simt foarte alienați de Franța. De aceea este islamul radical atât de atractiv, pentru că le dă un sens vieții”, continuă el.

Parisul și alte orașe – în pofida faptului că nu s-au transformat întru totul într-un refugiu pentru agenți operativi Al-Qaida – au devenit, în ultimul deceniu, niște „locuri fertile pentru musulmani extremiști”. Conducătorii orașelor au permis unor adevărate mini-state islamice virtuale să prospere, în timp ce musulmanii câștigă putere pentru a guverna în felul lor.

„Există zone interzise nu doar la Paris, ci în întreaga Franță, în care ei dețin efectiv controlul”, declară pentru WT Robert Spencer, conducătorul JihadWatch.org, o organizație care monitorizează extremiști musulmani. „Ei operează în impunitate, aparent siguri că autoritățile nu pot sau nu vor acționa în mod decisiv pentru a-i opri”, subliniază el, adăugând că, „odată cu denegarea generală și acoperirea motivului clar al atacului de la Charlie Hebdo, ei au motive întemeiate să gândească așa”.

Atacatorii care au omorât 12 persoane la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo au pretins că sunt membri Al-Qaida în Peninsula Arabă (QPA) din Yemen. Martori au declarat că aceștia vorbesc franceză perfect, ceea ce arată că sunt teroriști formați pe plan local și care au primit ajutorul AQPA sau altei grupări, comentează publicația.

Legătura dintre atac și mișcarea de islamizare constă în faptul că jihadiștii francezi devin tot mai îndrăzneți în încercarea de a elimina orice critică a islamului, este de părere Kern. „Ceea ce încearcă să facă este să oprească orice fe de critică a islamului, orice fel de discurs, caricatură, discuție, totul”, apreciază el. „În esență, Guvernul francez și celelalte guverne europene au pierdut controlul asupra situației. Este un bulgăre care se rostogolește și a crescut tot mai mare, mai ales în ultimii zece ani”, adaugă Kern.

AQPA l-a declarat anul trecut pe redactorul-șef al Charlie Hebdo Stephane Charbonnier „cel mai căutat”, după ce publicația l-a satirizat pe profetul Mahomed. El se află printre cele 12 persoane ucise miercuri în timpul unei ședințe la sediul săptămânalului.

Institutul de Cercetare Media pentru Mediul Mijlociu a anunțat într-un mesaj postat pe Twitter că jihadiști francezi discutau în mod deschis despre felul în care să se răzbune pe Charlie Hebdo pentru o carte de benzi desenate biografică despre Mohamed. Una dintre idei era să înceapă să omoare cetățeni francezi.

Kern și Institutul Gatestone au publicat un raport despre islamizarea Franței în 2013 și o continuare în decembrie. Potrivit acestui think tank – condus de către John Bolton, un fost ambasador american la ONU – populația musulmană a Franței a atins 6,5 milioane de persoane, reprezentând apoape 10% din locuitorii țării.

Unii activiști musulmani preconizează că Franța va deveni o țară cu populație majoritar musulmană „într-un viitor nu prea îndepărtat”. „Cine are dreptul să spună că, în 30 sau 40 de ani, Franța nu va fi o țară musulmană? Cine are dreptul, în această țară, să ne priveze de acest lucru?”, a declarat Marwan Muhammed, un purtător de cuvânt al Colectivului împotriva islamofobiei.

Pe de altă parte, musulmanii creează o școală publică separată, „complet ruptă de studenți nemusulmani”, se arată într-un document aparținând serviciilor de informații divulgat pentru Le Figaro, citat de Gatestone. De asemenea, peste 1.000 de supermarketuri vând cărți islamice care îndeamnă la jihad și la uciderea celor care nu sunt musulmani. Potrivit unui sondaj comandat de ziarul Le Monde anul trecut, 74% dintre cetățenii francezi consideră islamul intolerant și incompatibil cu valorile franceze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Schimbare pentru cei cu MAȘINI PE BENZINĂ. Este răsturnare totală de situație pentru milioane de...
Probleme de securitate la iPhone. Ce ar mai putea pății utilizatorii
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne