Angajată a unui centru de refugiați din Suedia, ucisă de un solicitant de azil

Redactor:
Ioana Bojan
Un solicitant de azil în vârstă de 15 ani a înjunghiat mortal, luni, o angajată a unui centru de refugiați din Suedia, însă poliția a precizat că incidentul nu este clasificat ca terorism, relatează CNN.

Băiatul, care a fost reținut de poliție, nu a fost identificat, dar țara sa de origine este cunoscută, a declarat Hans Lippens, un purtător de cuvânt al poliției din regiunea Vastra Gotaland.

Incidentul s-a produs la un centru pentru solicitanți de azil cu vârste sub 18 ani, unde locuia autorul agresiunii, la aproximativ zece kilometri de centrul orașului Molndal, în regiunea Gothenberg din vestul Suediei.

Victima, o femeie de 22 de ani, era singură împreună cu opt băieți care locuiau la azil, a precizat Lippens. Doar unul dintre băieți este suspectat de implicare directă în incident, dar poliția îi interoghează și pe ceilalți șapte tineri.

„Nu a fost terorism. Credem că ar putea să fi fost un accident sau poate a existat o luptă”, a declarat Lippens. El a adăugat că poliția va oferi mai multe informații în cursul zilei de marți, dar din cauză că băieții provin din țări diferite este nevoie de mai mulți translatori pentru a le lua declarațiile.

Mai multe incidente au avut loc la centre pentru solicitanți de azil din regiunea Vastra Gotaland, dar „acesta este cel mai grav caz de până acum”, a afirmat Lippens. El a apreciat că în regiune vin circa 50 de solicitanți de azil în fiecare lună, majoritatea din Siria și Afganistan.

Majoritatea incidentelor sunt lupte între refugiați și nu vizează populația locală suedeză, a precizat acesta.

 

Inchide