ANUNȚ. Australia ia în considerare măsuri de sprijin pentru cetățenii din Hong Kong, după modelul Marii Britanii

Redactor:
Andrei Vacaru
ANUNȚ. Australia ia în considerare măsuri de sprijin pentru cetățenii din Hong Kong, după modelul Marii Britanii
ANUNȚ. Australia ia în considerare măsuri de sprijin pentru cetățenii din Hong Kong, după modelul Marii Britanii. Sursa foto: Profimedia

Premierul Australiei, Scott Morrison, a dat de înțeles joi că Guvernul condus de el ar putea să urmeze exemplul Marii Britanii și să ofere vize pentru locuitorii din Hong Kong, după ce China a decis să impună o nouă lege privind securitatea în această regiune autonomă.

Anunțul acestuia vine în contextul în care Londra a anunțat că le va permite resortisanților britanici din Hong Kong să obțină mai ușor cetățenia britanică, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Aproximativ trei milioane de cetățeni din Hong Kong sunt eligibili pentru programul anunțat de Londra. Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat în fața Parlamentului că a avut mai multe discuții cu alte state care au legături puternice cu Hong Kong.

 

 

Morrison: Australia este pregătită să acorde sprijin cetățenilor din Hong Kong

Joi, Scott Morrison a declarat că situația din Hong Kong este una îngrijorătoare, iar Guvernul australian este „pregătit să acorde sprijin”.

„Luăm în considerare propunerile pe care le-am cerut a-mi fi prezentate acum câteva săptămâni, iar ultimele detalii vor fi și ele stabilite pentru ca Guvernul să ofere în curând oportunități similare”, a spus Morrison atunci când a fost întrebat dacă ia în considerare măsuri similare celor anunțate de Marea Britanie.

Cu toate acestea, premierul australian nu a oferit detalii cu privire la aceste măsuri.

Relațiile dintre Canberra și Beijing sunt tensionate după ce Australia a solicitat o anchetă internațională care să stabilească dacă Guvernul chinez a gestionat în mod corect pandemia de COVID-19.

Noua lege privind securitatea este puternic contestată în Hong Kong și a fost criticată și de Marea Britanie, Uniunea Europeană, Statele Unite și organizațiile pentru drepturile omului.

Noua lege a siguranței a intrat în vigoare în Hong Kong miercuri, zi care, de asemenea, marchează aniversarea transferului de putere asupra teritoriului de la Marea Britanie la China. Legea sporește puterile autorităților de a ancheta, trimite în judecată și condamna disidenții.

×

Urmăriți Gândul LIVE Surpriză de proporții, după ce au apărut imagini cu un bărbat care-și agresează soția cu copilul în brațe. Și nu oriunde, ci în stradă, în fața unei instituții publice. Agresorul era preot! https://bit.ly/3a7qsRZ Dumitru Coarnă, președintele SNPPC și Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE, invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 6 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide