Aproximativ 150 de români, lucrători la o fermă din Germania, confirmați cu COVID-19

Aproximativ 150 de români, lucrători la o fermă din Germania, confirmați cu COVID-19
Românii sunt majoritari printre lucrătorii confimați cu COVID-19
Publicat: 27/07/2020, 14:00
Actualizat: 27/07/2020, 14:09

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni, că aproximativ 150 de români care lucrau la o fermă din Germania, se numără printre cei 174 de persoane confirmate cu infecția cu noul coronavirus.

„În continuarea informațiilor comunicate în data de 26 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate astăzi, în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente”, a transmis MAE, luni, printr-un comunicat de presă.

MAE anunță că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate.

Potrivit informării de duminică a MAE, la ferma respectivă lucrează aproximativ 480 lucrători, majoritatea fiind cetăţeni români.

„Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit informării de luni a Grupului de Comunicare Strategică, 2.401 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, în Germania, de la debutul pandemiei, cel mai mare număr dintr-un stat în afara granițelor României. În această țară, 14 conaționali și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus, bilanț la care Marea Britanie ocupă primul loc, cu 43 de decese.

Date de contact pentru asistență consulară

MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație.

„Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se arată în document.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0049 1602087789.

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase