Ariel Castro era cunoscut de poliție pentru violențe și amenințări. Interogat de 8 ori, dintre care de 2 ori în timp ce tinerele erau sechestrate

Ariel Castro era cunoscut de poliție pentru violențe și amenințări. Interogat de 8 ori, dintre care de 2 ori în timp ce tinerele erau sechestrate
Publicat: 14/05/2013, 09:00
Actualizat: 04/07/2013, 14:54

Ariel Castro, acuzat pentru sechestrarea și violarea, timp de un deceniu, a trei tinere americane în casa sa din Cleveland (Statul Ohio, nordul Statelor Unite), era cunoscut de autorități pentru fapte de violență și amenințări, a precizat luni poliția, potrivit AFP.

Polițiștii din Cleveland l-au interogat pe Ariel Castro de cel puțin opt ori, dintre care de două ori în timp ce tinerele erau deja sechestrate. Poliția nu a putut niciodată să rețină acuzațiile formulate la adresa sa.

Poliția din Cleveland a fost aspru criticată pentru că nu a reușit să identifice mai repede locul unde se aflau cele trei femei sechestrate. Cu toate acestea ea insistă, într-un raport publicat luni, asupra faptului că nu au existat motive deosebite pentru a-l acuza pe Castro.

Acesta, în prezent în vârstă de 52 de ani, șofer de autobuz aflat în șomaj, a fost arestat săptămâna trecută după ce una dintre victime a reușit să evadeze din casa unde era ținută captivă de mai mult de un deceniu, alături de alte două tinere.

Agenții de poliție l-au mai interogat pe Castro în ianuarie 2004, după ce acesta a uitat un copil handicapat în autobuzul școlar. Castro l-ar fi insultat în timp ce s-a oprit să mănânce la un fast-food, eveniment rezolvat în cele din urmă de conducerea școlii.

Fosta soție a lui Castro a mai depus o plângere în 2005, deoarece acesta amenințase că o va duce până în Indiana și o va bate în fața copiilor săi, dacă nu o convinge pe fiica lor să se întoarcă în Cleveland, pentru a depune mărturie împotriva unui alt bărbat, fostul ei tată vitreg, acuzat că ar fi abuzat-o.

Fosta soție a lui Castro mai ceruse ajutorul poliției în 1989 și 1993. Ea a precizat că a fost bătută de mai multe ori, însă nu a depus niciodată plângere.
În 1994, proprietarul unei case vecine a telefonat poliției după ce Castro încercase să-l lovească cu o lopată.

Doi ani mai târziu, noul partener al fostei sale soții a telefonal la poliție deoarece Castro îl amenințase și încercase să-l calce cu mașina, în urma unui „conflict persistent”.

O fostă vecină a mai depus o plângere după ce Ariel Castro a insultat-o, atunci când aceasta tocmai se mutase.

Castro a mai avut o altercație cu tatăl unui copil care fusese chinuit de colegii săi în autobuzul școlar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase