Atac armat în SUA. 6 polițiști, împușcați în Baton Rouge. Trei dintre ei au murit

Atac armat în SUA. 6 polițiști, împușcați în Baton Rouge. Trei dintre ei au murit
Publicat: 17/07/2016, 22:00
Actualizat: 11/10/2016, 11:33

Cel puțin șase polițiști au fost împușcați, iar trei și-au pierdut viața în urma unui atac armat care a avut loc în orașul Baton Rouge, din statul american Louisiana, informează CNN, citându-l pe purtătorul de cuvânt al departamentului de poliție, sergentul Don Coppola. Bilanțul de la acest moment arată că printre victime se află ofițeri de poliție și adjuncți ai șerifului.

Polițiștii au primit un apel care raporta „o persoană suspectă mergând pe Airline Highway cu o pușcă de asalt în mână”, a povestit o sursă pentru CNN. Individul era îmbrăcat în negru, avea fața acoperită și, la sosirea forțelor de ordine, a deschis focul. Un martor ar fi auzit 10-12 focuri de armă în apropiere de sediul poliției. Mai mulți agenți au fost puși la pământ și au fost transportați la spital, unii dintre ei fiind în stare critică. Primarul orașului Baton Rouge a anunțat la NBC că trei dintre polițiști au decedat.

UPDATESuspectul împușcat la Baton Rouge era îmbrăcat în negru și purta o mască pentru a-și ascunde idenitatea, a declarat pentru CNN unul dintre polițiștii participanți la operațiune.

UPDATE Oficialii cred că atacul a fost orchestrat de mai multe persoane înarmate. Unul dintre suspecți a murit, iar alți posibili doi atacatori s-ar putea afla încă în libertate, a spus un șerif parte a echipelor din Baton Rouge. Poliția i-a avertizat pe locuitorii orașului să stea departe de zona în care s-a petrecut atacul, situată la aproximativ un kilometru de sediul central al poliției din Baton Rouge, acolo unde zeci de protestatari au fost arestați la începutul acestei luni.

„Evenimentele sunt încă în desfășurare. Acum se fac investigații. În acest moment încercăm să preluăm controlul asupra tuturor aspectelor”, a declarat primarul din Baton Rouge, Kip Holden. Acesta a spus și că, potrivit informațiilor disponibile până în acest moment, atacatorul ar fi fost doborât.

„Lucrurile se petrec foarte rapid și nu am putut să verific toate detaliile”, a mai declarat acesta. Unul dintre șefii poliției din Baton Rouge a transmis, însă, că „mai mulți” ofițeri au fost împușcați, fără să ofere mai multe date referitoare la rănile suferite.

Ofițerii de poliție care au supraviețuit sunt spitalizați, dar se află în stare critică.

Acesta este al doilea eveniment violent care a avut loc în orașul american Baton Rouge, după protestele față de utilizarea forței letale de către poliție în cazurile în care sunt implicați afro-americani, declanșate de moartea a două persoane de culoare, Philando Castilia din Minnesota si Alton Sterling in Louisiana, ambele decedate în urma intervenției poliției. Philando Castilia a fost împușcat mortal în St Paul, în timp ce Alton Sterling ucis de poliție, în Baton Rouge.

La începutul lui iulie, cinci polițiști din Dallas au murit și alți șapte au fost răniți, după ce au fost împușcați de lunetiști în timpul unei manifestații, în orașul american, împotriva uciderii oamenilor de culoare de către forțele de ordine. Trei suspecți au fost reținuți de autorități, al patrulea murind în timpul confruntării cu polițiștii. Potrivit șefului poliției din Dallas, David Brown, cel de-al patrulea suspect, identificat drept Micah Johnson, în vârstă de 25 de ani, a mărturisit, înainte de a muri, că era supărat pe „oamenii albi” și că voia să ucidă, în special, „ofițeri albi” în numele oamenilor de culoare care muriseră din cauza forțelor de ordine. David Brown a mai declarat că bărbatul nu a revendicat nicio afiliere la vreun grup terorist. Președintele SUA, Barack Obama, a condamnat, de la Varșovia, unde se desfășoară summitul NATO, atacul din Dallas, catalogându-l drept unul „violent, calculat și demn de dispreț” și a repus în discuție necesitatea instituirii unui control al armelor pe teritoriul SUA, potrivit BBC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii