Atenționare MAE: Stare de urgență a fost decretată de autorități în Republica Ecuador

Redactor:
Politic
Atenționare MAE: Stare de urgență a fost decretată de autorități în Republica Ecuador
Ministerul de Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în Republica Ecuador că autoritățile au decretat stare de urgență din cauza unei greve naționale care ar putea duce la restricții temporare de circulație pentru pietoni și vehicule.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ecuador că, până la data de 3 noiembrie 2019, autoritățile au decretat stare de urgență pe întreg teritoriul național. Ca urmare a eliminării subvențiilor la carburanți și a creșterii prețurilor acestora, se va desfășura o grevă națională fiind posible proteste, motiv pentru care s-au instituit restricții temporare de circulație pentru pietoni și vehicule, inclusiv pe timpul nopții (20:00 – 05:00)”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, din cauza protestelor din ultimele zile au fost raportate disfuncționalități ale sistemului de transport rutier și aerian pe întreg teritoriul țării.

MAE recomandă cetățenilor români să evite zonele blocate de protestatari.

„Având în vedere că România nu dispune de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Ecuador, cetățenii români aflați pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiți să se adreseze Ambasadei României în Peruhttp://www.mae.ro/romanian-missions/3218#893> și să își anunțe prezența în regiune pentru a putea fi contactați în situații de urgență”, potrivit sursei citate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima: +51 1 440 93 96, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României la Lima: +51 989 483 013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro>, www.mae.ro> și reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Inchide