AU TĂIAT PORCUL de Crăciun în curte, iar acum riscă 1 an de ÎNCHISOARE în Italia

AU TĂIAT PORCUL de Crăciun în curte, iar acum riscă 1 an de ÎNCHISOARE în Italia
Publicat: 02/01/2019, 14:08
Actualizat: 25/03/2019, 19:01

Patru cetățeni români riscă să fie condamnați la închisoare în Italia, după ce au tăiat un porc în curtea casei în care locuiau, iar legislația italiană prevede respectarea unor norme sanitare stricte în asemenea cazuri, relatează cotidianul Il Messaggero.

Auzind guițatul puternic al porcului în timpul sacrificării, vecinii românilor au alertat Poliția. Incidentul a avut loc în zona Lavinio din orașul Anzio, situat în apropiere de Roma.

Cei doi polițiști care au venit să vadă ce se întâmplă au alertat Autoritatea Sanitar Veterinară locală, care a constatat căporcul a fost ucis fără a fi respectate legile sanitare și cele privind protecția animalelor.

Cei patru români, cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani, sunt acuzați că nu au respectat normele de igienă și siguranță, precum și că animalul a fost ucis în mod abuziv, fără a fi inițial asomat, operațiune care ar fi împiedicat suferința porcului. Pe lângă cei patru români este cercetat și un cetățean italian.

Românii riscă o pedeapsă între șase luni și un an de închisoare și o amendă de până la 150.000 de euro. Autoritățile au descoperit că porcul a fost cumpărat de la o fermă autorizată, dar cercetează modul în care acesta a fost transportat până la casa românilor.

foto: captură il messaggero

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase