Austria îngheață conturile bancare a 18 ucraineni

Austria îngheață conturile bancare a 18 ucraineni
Publicat: 28/02/2014, 12:20
Actualizat: 29/07/2014, 18:19

Austria a înghețat conturile a 18 ucraineni la cererea conducerii interimare de la Kiev, a anunțat vineri dimineața Ministerul de Externe de la Viena, relatează AFP.

Persoanele vizate, ale căror nume nu au fost divulgate, sunt suspectate de corupție și pentru că au adus atingere drepturilor omului.

Decizia diplomației de la Viena are loc în condițiile în care Uniunea Europeană a decis la 20 februarie să impună sancțiuni specifice, inclusiv interdicții la acordarea vizelor și înghețarea conturilor vizând oficiali apropiați de președintele ucrainean demis Viktor Ianukovici, bănuiți că au jucat un rol în violențele de la Kiev.

Austria a explicat că dorește să „adopte măsuri provizorii de securitate până la intrarea în vigoare a sancțiunilor impuse de UE”.

Austria, care este unul dintre ultimele bastioane ale rezistenței la eforturile întreprinse în Europa pentru a îmbunătăți transparența activităților bancare, este considerată la Kiev drept un refugiu financiar pentru oligarhii apropiați de Viktor Ianukovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase