Autocar controlat 10 ore de polițiști în Austria. Cantități uriașe de alimente și băuturi alcoolice au fost confiscate

Autocar controlat 10 ore de polițiști în Austria. Cantități uriașe de alimente și băuturi alcoolice au fost confiscate
Sursa FOTO: Rotalianul.ro
Publicat: 09/12/2022, 12:22
Actualizat: 09/12/2022, 12:43

Un autocar cu 20 de pasageri din Republica Moldova, care se îndrepta spre Franța a fost supus unui control, la intrare în Austria dinspre Ungaria, care a durat 10 ore și în urma căruia polițiștii au confiscat cantități uriașe de alimente și băuturi alcoolice. Austriecii dau vina pe România și spun că ar fi vorba despre un ”caz clasic de contrabandă”.

Autobuzul, în care se aflau doi șoferi și 20 de pasageri, a fost oprit de o echipă mobilă de control de la biroul vamal austriac de la punctul de trecere a frontierei Nickelsdorf. Grupul se deplasa de la Chișinău la Paris.

„În timp ce pasagerii aveau cu ei cantități mai mici de mâncare și alcool, „proviziile” șoferilor erau semnificativ mai mari. Până la urmă, inspecția a durat zece ore”, scrie publicația austriacă Kronen Zeitung.

Foarte probabil fiind vorba de pachete puse de rudele din Moldova pentru cei plecați la muncă peste hotare, polițiștii au găsit astfel în habitaclul autocarului și în portbagaj, precum și în cabina de dormit a șoferilor, 270 de kilograme de carne, 7 kilograme de ouă, 63 de kilograme de brânză, 8 de fasole, 66 de kilograme de struguri și 50 de kilograme de mere.

De asemenea, au mai fost găsiți și 408 litri de băuturi alcoolice de diferite tipuri, printre care și 100 de litri de țuică, 36 de sticle de spumant și 12 litri de vodcă.

Totodată, polițiștii de frontieră din Austria au mai constatat în autocar și prezența a unei mobile de bucătărie, patru ferestre, patru anvelope de iarnă și o saltea de dormit.

Autoritățile austriece dau vina pe vameșii români

„Un astfel de control necesită un grad special de acuratețe și concentrare din partea organismelor care intervin”, a explicat ministrul de Finanțe Magnus Brunner. Pe lângă siguranța angajaților, trebuie să existe și o cunoaștere amplă a procesului exact de control și experiență în acest domeniu.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase