Avocații lui Trump vor depune plângere penală împotriva fostului director FBI: „WOW, Comey este un turnător!”

Avocații lui Trump vor depune plângere penală împotriva fostului director FBI: „WOW, Comey este un turnător!
Publicat: 09/06/2017, 19:20
„În ciuda atâtor declarații false și minciuni, într-o totală și deplină răzbunare… WOW, Comey este un turnător!”, a scris pe Twitter magnatul, în primul său comentariu public după audierea fostului șef FBI în fața Comisiei de Intelligence din Senatul american.
Astfel, Trump sugerează că James Comey ar fi mințit în fața Congresului, în timpul audierii care a fost urmărită de toată țara. După mărturia fostului șef al Biroului, avocatul președintelui american,Marc Kasowitz, a transmis, printr-o scurtă declarație de presă că James Comey„a admis că, în mod unilateral, pe ascuns, a făcut presei dezvăluiri neautorizate referitoare la comunicări cu președintele, care au caracter special”.
Plângerea penală va fi înaintată împreună cu biroul Inspectorului General al Departamentului de Justiție la începutul săptămânii viitoare, a precizat o sursă apropiată echipei care se ocupă de aceste formalități și care nu a dorit să comenteze situația înainte de a fi făcute toate demersurile în acest sens.
Staff-ul lui Trump va trimite o plângere similară și comitetului judiciar al Senatului, cu referire la mărturia lui Comey de luna trecută în fața acestui for, dar și referitoare la declarațiile în fața Comitetului de Intelligence, pentru a clarifica ceea ce echipa șefului statului american consideră că reprezintă discrepanțe și detalii false în mărturiile repetate ale fostului director FBI.
Richard Painter, fost consilier în materie de etică la Casa Albă sub conducerea lui George W. Bush, a explicat că aceste acțiuni nu fac decât să amplifice ideea că Trump a încercat să împiedice ancheta FBI.„Ideea de a cere Departamentului de Justiție să îl ancheteze pe Comey pe motivul că a ‘turnat’ reprezintă o obstrucționare a justiției încă și mai mare”, a comentat acesta pe Twitter.
În plus, senatorul democrat de Hawaii, Brian Schatz, a sugerat chiar că Donald Trump ar trebui să depună chiar el mărturie în fața Congresului, pentru a-și prezenta versiunea sa în ceea ce privește interacțiunile pe care le-a avut cu James Comey.„Acesta nu este încă un tweet neghiob… Este esențial pentru țara noastră ca președintele să-și susțină versiunea în fața Congresului pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat”.
Comey, fost șef al FBI, concediat de Trump pe 9 mai, a spus în fața Comitetului de Intelligence al Senatului că părerea sa este că președintele l-a dat afară din cauza anchetei începute pe tema implicării rusești în alegerile din SUA, despre care autoritățile americane au ajuns la concluzia că au fost menite să împiedice victoria lui Hillary Clinton.
James Comey a confirmat că a detaliat în memo-urile înaintate câteva dintre conversațiile pe care le-a avut cu Trump, în care președintele i-a cerut să renunțe la ancheta față de fostul consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn, spunând„Sper că poți să dai uitării asta”, ținându-i și o pledoarie despre loialitate pe care Comey a considerat-o nepotrivită, daară fiind independența FBI.
În cadrul audierilor, fostul director al Biroului Federal l-a catalogat pe Trump drept„mincinos” și a subliniat că acesta a denaturat conversația lor pentru a-i justifica demiterea neașteptată.„Administrația prezidențială a ales să mă defăimeze atât pe mine, cât, mult mai important, instituția FBI, spunând că organizația era în degringoladă, că era prost condusă și că angajații își pierduseră încrederea în liderul lor. Acestea au fost minciuni, pur și simplu, și îmi pare extrem de rău că cei care lucrează la FBI au trebuit să le audă, la fel cum regret enorm și că americanii au trebuit să le asculte”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații