Bărbatul care a decapitat o colegă de serviciu în Oklahoma, pentru că a fost CONCEDIAT, ar putea avea legături cu Al-Qaida

Bărbatul care a decapitat o colegă de serviciu în Oklahoma, pentru că a fost CONCEDIAT,  ar putea avea legături cu Al-Qaida
Publicat: 27/09/2014, 21:58

Suhaib Webb, un imam care avea legături cu militantul Al-Qaida Anwar Awlaki, a fost liderul Societății Islamice din Oklahoma, frecventată de Alton Nolen. Webb este acum imam la o organizație similară a moscheii unde mergeau autorii atacurilor din Boston, Djokar și Tamerlan Țarnaev, potrivit Breitbart News.

Imamul Suhaib Webb are numeroase legături cu radicalismul. Documentele FBI afirmă că el era un cunoscut confident al imamului radical Anwar al-Awlaki. Cu doar două zile înainte de atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, Webb a vorbit la o strângere de fonduri cu Awlaki despre speranțele sale de a strânge bani pentru Rap Brown din Atlanta, un bărbat care a împușcat mortal doi polițiști. Documentele FBI afirmă, de asemenea, că „Webb și Awlaki ar putea fi asociați cu Societatea Musulmană Americană”, o grupare descrisă ca fiind „fondată ca filiala americană a Fraților Musulmani”.

Nolen și-a făcut o fotografie la 5 septembrie, cu doar trei săptămâni înaintea atacului, în timp ce stătea în fața porții Societății Musulmane din Oklahoma.

Pe de altă parte, potrivit presei locale, citate de Truth Revolt, bărbatul ar fi fost concediat în urma unei dispute generate de afirmația lui că femeile trebuie bătute cu pietre.

Publicația locală McCurtain Gazette îl citează pe un prieten al lui Nolen sub acoperirea anonimatului, care susține că a vorbit cu un membru al familiei acestuia. Potrivit lui, Nolen le-a vorbit colegilor de serviciu, joi, despre o învățătură islamică ce spune că femeile trebuie bătute cu pietre dacă păcătuiesc și că ulterior s-a iscat o ceartă. Nolen a fost apoi concediat dar s-a întors la serviciu în cursul aceleiași zi, când a decapitat-o pe Colleen Hufford.

Publicația afirmă, de asemenea, că Nolen a avut antecedente cu poliția locală. El a fost arestat de zece ori de poliția din Idabel în perioada 2004-2009, sub acuzații de „atac, jaf, obstrucționarea unui ofițer, rezistență la arestare, posesie de droguri și furt”.

Sursa citată susține că Nolen s-a convertit la islam în timp ce se afla în închisoare, în 2011.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase