Bomboane pe post de test Covid, pentru a detecta gustul și mirosul! Cine dezvoltă acest proiect și ce arome ar putea avea dulciurile

Bomboane pe post de test Covid, pentru a detecta gustul și mirosul! Cine dezvoltă acest proiect și ce arome ar putea avea dulciurile
FOTO - ilustrativ: Pixabay.com
Publicat: 31/01/2021, 14:26
Actualizat: 31/01/2021, 14:52

Oamenii de știință propun utilizarea bomboanelor (tari), pentru a depista pierderea gustului și a mirosului la populația cu risc de expunere la COVID-19. Ei susțin că folosirea acestui produs ieftin și simplu ar putea ajuta la detectarea cazurilor pozitive, în cazul persoanelor asimptomatice, potrivit Antena 3.

Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea din Ohio, Statele Unite, a pornit deja un studiu cu scopul de a afla dacă bomboanele pot fi folosite ca indicatori ai pierderii gustului si a mirosului.

Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit și suma de 305.000 de dolari, odată cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Ineditul lor proiect include bomboane cu opt arome de fructe, printre care măr, piersică și cireșe. În teste, dulciurile ar urma să fie gustate si mirosite zilnic, timp de trei luni, de 2.800 de participanti.

Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație, iar dacă o persoană are o pierdere subită a acestor simțur aceasta va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Premierul Florin Cîțu explică de ce se fac mai puține teste COVID-19: „Am cerut mai multe informaţii la INSP” / Persoanele care se testează acasă raportează medicului de familie

Premierul României, Florin Cîțu, a explicat în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 27 ianuarie, după ședința de Guvern, de ce în România s-au făcut mai puține teste COVID-19 în ultima perioadă.

Florin Cîțu a fost întrebat de ce în ultima perioadă s-a testat mai puțin, fapt care i-a determinat pe unii medici să susținî cî numărul cazurilor COVID-19 ar putea ajunge la 60.000.

Numărul mare la ATI nu există. Constant am fost şi sub o mie de persoane internate. Această informaţie nu se confirmă. În ceea ce priveşte testările, aici am cerut mai multe informaţii la INSP, au fost mai multe discuţii. De multe ori mă uit şi la alţi indicatori, la internare în spitale şi la ATI. Dacă era cum spuneau acei specialişti trebuia să vedem, ok, sunt persoane care nu se testează, dar sunt îmbolnăviri. Atunci ar fi trebuit să vedem o creştere a numărului de persoane la ATI sau la numărul de internări şi nu vedem acest lucru”, a explicat premierul.

Florin Cîțu: „Cei care se testează acasă cu test antigen şi văd că sunt pozitivi, de obicei sună la medicul de familie”

De asemenea, Florin Cîțu a precizat faptul că există și persoane care se testează acasă, cu test rapid antigen, dar acestea raportează rezultatul testului către medicul de familie.

„Încercăm să găsim care e adevărul. Eu presupun că cei care se testează se testează mai mult acasă. Cei care se testează acasă cu test antigen şi văd că sunt pozitivi, de obicei sună la medicul de familie. Trebuie să ne uităm la mai mulţi indicatori ca să luăm o situaţie reală asupra acestui fenomen. Nu tratăm foarte uşor situaţia cu noua tulpină din Anglia. Încercăm să identificăm ce riscuri există, de aceea am spus să nu se umble la ATI, să existe paturi. E un cost pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a mai declarat premierul.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid