Primul caz de coronavirus în Brazilia, confirmat după a doua testare a pacientului. America Latină fusese ferită, până acum

Redactor:
Gândul
Primul caz de coronavirus în Brazilia, confirmat după a doua testare a pacientului. America Latină fusese ferită, până acum
Numărul cazurilor în afara Chinei continentale este pe trend ascendent

Primul caz de coronavirus din America Latină a fost confirmat în Brazilia, a anunțat miercuri ministrul Sănătăţii din această țară, Luiz Henrique Mandetta. Este vorba de un pacient din Sao Paulo (oraș situat în sud-est) care a călătorit recent în Italia.

„Avem un caz confirmat”, a anunţat – într-o conferinţă de presă – Luiz Henrique Mandetta, citat de Agerpres.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 61 de ani, a călătorit în Lombardia – epicentrul virusului în Europa – între 9 şi 21 februarie, în interes de serviciu. La întoarcerea în Brazilia, el a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât. Bărbatul este în stare bună, iar autoritățile au luat măsurile care se impun.

Autorităţile sanitare din Brazilia au informat marţi dimineaţă că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, însă au precizat că urma să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă.

Coronavirusul, care a fost descoperit iniţial în China centrală la sfârşitul lunii decembrie şi a provocat acolo moartea a peste 2.600 de persoane, s-a răspândit în peste 30 de ţări din întreaga lume, inclusiv Italia – unde mai mult de 300 de persoane au fost infectate şi 12 au murit.

Focarul a rămas concentrat în nordul ţării, cu marea majoritate a cazurilor înregistrate în Lombardia.

Inchide