Bulgaria cere sporirea controlului la frontiere, din cauza numărului mare de imigranți ilegali

Bulgaria cere sporirea controlului la frontiere, din cauza numărului mare de imigranți ilegali
Publicat: 30/08/2016, 11:02

Potrivit ministrului bulgar de Interne, Rumyana Bachvarova, structura fluxului de imigranți s-a modificat în ultimele luni.

Majoritatea persoanelor care ajung în Bulgaria pentru a solicita protecție sau pentru a ajunge în alte state sunt din Afganistan și Irak, a explicat ministrul.

„Aceasta schimbă, de asemenea, comportamentul celor care ne trec ilegal frontierele, comportamentul lor pe teritoriul țării și capacitățile noastre, ca stat, de a răspunde cererilor lor pentru un statut în Bulgaria,” a adăugat ea.

„Nu putem permite formarea pe teritoriul Bulgariei a unei rute pentru refugiați, chiar dacă o astfel de evoluție este în interesul nostru,” a mai afirmat Bachvarova, reiterând hotărârea Bulgariei de a-și respecta angajamentele europene.

Chiar dacă presiunea migratorie asupra Bulgariei a crescut în ultimele luni, totuși se constată o scădere comparativ cu vara lui 2015, a precizat ministrul.

După închiderea rutei de migrație prin partea de vest a regiunii balcanice, în luna martie, s-a înregistrat o creștere a traficului de migranți pe teritoriul Bulgariei, iar Serbia a semnalat că sute de imigranți intră în țară trecând frontiera comună.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase