Calvarul trăit de o adolescentă româncă în Spania: A fost lovită în cap, izbită de o bordură și călcată cu bicicletele! „Viața ei a atârnat de un fir de păr”

Calvarul trăit de o adolescentă româncă în Spania: A fost lovită în cap, izbită de o bordură și călcată cu bicicletele! „Viața ei a atârnat de un fir de păr”
Calvarul trăit de o adolescentă româncă în Spania: A fost lovită în cap, izbită de o bordură și călcată cu bicicletele! „Viața ei a atârnat de un fir de păr” / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 21/07/2020, 17:24
Actualizat: 24/07/2020, 12:01

O adolscentă româncă a trăit un adevărat calvar în Italia când a fost victima unei găști de fete și băieți cu vârste între 12 și 14 ani. Tânăra a fost abuzată fizic până în punctul în care a rămas inconștientă! Situația dramatică prin care a trecut Maria C. a avut loc în urmă cu în Meco, o localitate din apropierea Madridului. 

Starea adolescentei a fost atât de gravă încât  a ajuns la terapie intensivă, având edem cerebral. Între timp, aceasta a fost externată.

Comunitatea din Madrid a fost cu adevărat șocată de incidentul îngrozitor prin care a trecut românca în zona Alcala Henares, unde locuiesc mai mulți români. Cazul adolescentei a fost mediatizat chia rși în presa națională din Spania, cotidianul „El Pais” notând – „o fată de 16 ani a fost atacată la începutul acestei luni de un grup de minori din orașul Meco. Tânăra a petrecut câteva ore sub observație în saloanele de Terapie Intensivă ale spitalului La Princesa din cauza unei lovituri severe primite în cap și a trebuit să fie supusă unei operații pentru un cheag, conform unor surse ale Poliției”.

De asemenea, și portalul alcalahoy.es a prezentat tragedia prin care a trecut aceasta: „Atacul asupra Mariei C. a avut loc pe 5 iulie 2020, în jurul orei 20.00, în parcul Gloria Fuertes de Meco, fiind opera unor membri din cadrul unei bande intitulate Panda el moco, potrivit mamei victimei, Daniela S.R.”.

Cum a început calvarul româncei în Spania

Se pare că trei fete au abordat-o pe stradă și s-au ținut după ea iar apoi au început să o agreseze fizic. Una dintre lovituri a fost în cap, fiind cauza probabilă a edemului. Ulterior, adolescenta a căzut în genunchi și a devenit inconștientă, potrivit relatărilor făcute de mama victimei pentru pentru telecinco.es.

În plus, presa din Spania susține că există șase suspecți minori implicați în caz, tineri cu vârste între 12 și 14 ani!

Unul dintre posibilele motive ale agresiunii ar fi faptul că Maria C. a fost folosită pentru a i se da o lecție surorii ei mai mici cu un an care are peste 5.000 de urmăritori de Instagram. Prin urmare, adolescenta ar fi fost victima unui grup de adolescenți invidioși.

„Anchetatorii nu au însă niciun indiciu că acesta e motivul real al atacului”, scrie „El Pais”. Mama româncei abuzate fizic nu crede că fiinca ei a fost bătută cu o asemenea bestialitate doar din cauza invidiei de pe rețelele de socializare.

„Niște prostii! Nimeni nu te poate bate pentru așa ceva. După câte am aflat, acești copii vor doar să devină celebri și caută ca oamenii să vorbească despre ei, chiar dacă este vorba despre lupte și lucruri grave”, a declarat Daniela R. pentru telecinco.es.

Adolescenta, salvată probabil în ultima clipă!

Atacul asupra adolescentei a fost oprit de intervenția unui prieten al acesteia care a apelat la ajutorul a doi trecători adulți care se aflau în zonă.

„Daniela a depus o plângere în care povestește că, după ce fiica sa a rămas la pământ, a fost lovită cu capul de o lampă stradală și de o bordură și, ulterior, au călcat-o cu bicicletele în timp ce membrii grupului au înregistrat evenimentele pe telefoanele mobile”, scrie site-ul alcalahoy.es.

Garda Civilă ar fi deja în posesia imaginilor înregistrate cu dispozitivele mobile ale agresorilor, care, pentru a-și crește faima, obișnuiesc să încarce pe Instagram astfel de videoclipuri violente. De altfel, Maria C. ar fi doar una dintre victimele bandei de minori din Meco, unde incidente similare, dar mai puțin grave, s-ar mai fi petrecut în ultimele luni. Pe rețelele de socializare circulă inclusiv un filmuleț în care o adolescentă bruschează, lovește și fugărește o altă minoră, în timp ce câțiva băieți aflați pe biciclete stimulează incidentul și filmează scenele cu telefoanele mobile.

Românca, amenințată și jignită de atacatori

„Fata atacată și sora ei au primit insulte și amenințări cu câteva zile înainte de la unii dintre presupușii atacatori”, mai precizează presa din Spania.

„Unii utilizatori au postat videoclipuri și fotografii cu potențialii atacatori, fără ca identitățile lor să fie confirmate. Au încurajat oamenii să-și facă singuri dreptate. Dar Departamentul pentru Minori al Poliției Locale a publicat pe același forum un mesaj, prin care invită la calm”, mai precizează „El Pais”.

În prezent, ancheta se află în desfășurare și se pare că nu au avut loc încă arestări. Maria C. a fost externată după 11 zile petrecute în spital, dar „viața ei a atârnat la un moment dat de un fir de păr”, potrivit telecinco.es.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?