Cazul românului care a murit într-un accident de muncă în Italia. Familia bărbatului cere să se facă dreptate

Cazul românului care a murit într-un accident de muncă în Italia. Familia bărbatului cere să se facă dreptate
Românii acuză compania pentru care lucra românul de manipularea anchetei după ce angajații au alterat probe de la fața locului / Sursă FOTO: Qui Cosenza / Shutterstock
Publicat: 29/05/2021, 12:55

Un român în vârstă de 33 de ani a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni într-un accident de muncă în Italia. Familia acestuia susține că bărbatul a decedat în condiții misterioase și cere să se facă dreptate în acest caz.

Bărbatul, care era stabilit de mai mulți ani în Italia, a murit pe data de 14 mai într-un accident de muncă produs într-o pădure din orașul Cellara, din regiunea Calabria. Publicația Qui Cosenza relatează că românul lucra din luna februarie a acestui an pentru o firmă care avea inclusiv afaceri cu material lemnos.

Ionel a fost detașat pe 14 mai să taie mai mulți copaci din pădurea situată lângă orașul Cellara. Românul a decedat după ce un copac pe care îl tăia i-a căzut în cap. Bărbatul a fost grav rănit și a murit în drum spre spital.

Românul ar fi murit în condiții misterioase

Soția acestuia și apropiații consideră că moartea bărbatului s-a petrecut în condiții misterioase și solicită demararea unei anchete în acest caz. Se pare că proprietarul firmei pentru care lucra românul a gestionat situația într-un mod controversat. Unii angajați l-au informat pe acesta despre accident, însă bărbatul nu a sunat la serviciile de urgență, și a apelat la fratele lui care să transporte victima pe cont propriu la spital.

Astfel, există posibilitatea ca bărbatul să fi fost salvat primea îngrijiri mai devreme. De asemenea, apropiații românului susțin că unii angajați ai firmei au alterat mai multe probe de la fața locului iar munca anchetatorilor a fost manipulată.

Din cauza anchetei, familia românului nu îi poate aduce trupul în România pentru înmormântare.

Autoritățile italiene vor să descopere împrejurările exacte în care a murit românul, precum și dacă firma avea autorizație pentru a acționa în zona respectivă. De asemenea, este anchetat și modul în care angajații au fost sau nu instruiți în mod corespunzător să lucreze, dar și dacă firma și-a înștiințat angajații despre pericolele la care se expun dacă lucrează în zona respectivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase