Cazul tânărului rom bătut cu bestialitate în Franța riscă să rămână fără rezolvare. Poliția se învârte între mărturii contradictorii și un „zid al tăcerii”

Cazul tânărului rom bătut cu bestialitate în Franța riscă să rămână fără rezolvare. Poliția se învârte între mărturii contradictorii și un zid al tăcerii
Publicat: 24/06/2014, 15:52
Actualizat: 09/03/2019, 22:16

Potrivit publicației, la 11 zile de când a fost practic „linșat”, situația lui „Darius”, pe numele adevărat Gheorghe, s-a mai ameliorat, însă diagnosticul rămâne „rezervat”, el reacționând bine la diminuarea dozei de sedativ care-l menține într-o comă indusă. Minorul rom este spitalizat la Paris de pe 13 iunie, când a fost bătut cu bestialitate la Pierrefitte-sur-Seine, în departamentul Seine-Saint-Denis.

Ameliorarea stării în care se află este una dintre puținele vești bune, în contextul în care poliția judiciară efectuează „o muncă de furnică”, apreciază publicația, precizând că, potrivit Le Monde, peste 20 de martori au fost audiați, dar cu toate acestea cronologia faptelor rămâne dificil de stabilit. Iar nimeni nu a fost arestat încă, subliniază L’Éxpress.

Anchetatorii se confruntă cu mărturii contradictorii și un adevărat „zid al tăcerii”, atât din partea romilor, cât și a rivranilor La Cité des Poètes, cunoscut ca un cartier cu probleme, de unde provin agresorii. Romilor „le este frică, este evident, dar anumite detalii nu sunt clare”, afirmă o sursă apropiată anchetei citată de Le Monde. Avocata lui „Darius” evocă o „frică de expulzare” din partea forțelor de ordine, în cazul unor mărturii.

Pista privilegiată este, pentru moment, a represaliilor în urma unei spargeri aparent comisă de către „Darius”, în pofida fatului că presa română împrăștie zvonul unei reglări de conturi între romi, notează L’Éxpress.

Însă numărul agresorilor variază în funcție de martori. Mama tânărului agresat spune că a văzut vreo 15, pe când alți locuitori din tabără vorbesc despre 30, 50 sau chiar 100, potrivit Le Monde. Ei ar fi de origine afro-antileză, o populație foarte prezentă în La Cité des Poètes. La momentul faptelor unii purtau cagule și erau înnarmați. Un singur cartuș tras a fost găsit la fața locului, potrivit Le Journal du Dimanche (JDD).

Între alte zone aflate în „umbră” se află și cererea de răscumpărare. O mătușă a lui „Darius” afirmă că a primit un apel telefonic în care i se cereea să adune suma de 15.000 de euro, iar apoi 5.000 de euro. Rude ale minorului au încercat, însă în zadar, să strângă banii. Acesta să fie, oare, motivul pentru care tânrul agresat a fost abandonat într-un cărucior de supermarket, la marginea drumului, cu puțin înainte de miezul nopții? se întreabă L’Éxpress.

Potrivit publicației, misterul din jurul acestui din urmă punct crește. Anchetatorii încearcă să stabilească cine exact a găsit corpul tânărului rom aflat în agonie. JDD scrie că ar fi proprietarul român al unui garaj, care locuiește în apropierea taberei.

Pe de altă parte, Le Monde avansează două elemente noi. Pompierii, care efectuau o operațiune în aprpiere de locul respectiv ar fi cei care ar fi alertat poliția, după ce ar fi descoperit cele aproximativ 50 de adunate în jurul lui „Darius”.

Altă mărturie, citată de către Le Monde, relevă că doi tineri ar fi încercat să se debaraseze de corpul adolescentului român aruncându-l într-o pubelă.

Pistele se multiplică, iar anchetatorii vor fi nevoiți să le stabilească pe cele adevărate de cele false, conchide L’Éxpress.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum se simte acum Florin Piersic. Marele actor rămâne internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Madonna a avut cei mai mulți participanți la un concert din istorie