Ce nouă tehnologie vor folosi SUA pentru a intimida China

Ce nouă tehnologie vor folosi SUA pentru a intimida China
Publicat: 21/04/2016, 13:57
Actualizat: 31/10/2016, 15:49

Autoritățile americane anunță că ar putea folosi o tehnologie de ultimă generație, ținută până acum secretă. Este vorba despre drone submarine, care ar urma să aibă funcții de supraveghere, dar și de plasare a unor mine sau de efectuare a unor atacuri cu torpile, susține Financial Times.

Deși secretarul de stat pentru Ministerul Apărării nu a menționat exact că dronele vor viza Marea Chinei de Sud, acesta a precizat că ele vor fi utilizate în misiunile din Asia.

Pentagonul speră ca această tehnologie să fie gata până la sfârșitul deceniului, iar folosirea ei să descurajeze dominația Chinei în Marea Chinei de Sud.

Prin dezvoltarea dronelor submarine, SUA vrea să se asigure că are un pas în plus în fața celorlalte forțe militare, China și Rusia.

„Folosirea dronelor subacvatice deschide o nouă arie a dezvoltării militare”, a menționat Shawn Brimley, fost oficial al Pentagonului.

În ciuda disputei dintre China, Japonia, Vietnam și Filipine privind granițele maritime din Marea Chinei de Sud, China și-a construit baze militare pe insule artificiale, instalând chiar și lansatoare de rachete pe insula Parcel.

SUA a trimis de-a lungul timpului nave militare în regiune, inclusiv două distrugătoare de rachete.