Cel mai mare grup industrial al Americii, cu afaceri importante și în România, se clatină: vinde active de 20 de miliarde de dolari și anunță un plan masiv de resctructurare

Cel mai mare grup industrial al Americii, cu afaceri importante și în România, se clatină: vinde active de 20 de miliarde de dolari și anunță un plan masiv de resctructurare
Publicat: 13/11/2017, 23:53

John Flannery, noul CEO al General Electric, un grup cu o istorie de 125 ani, a anunțat intenția de vânzare a unor active de 20 de miliarde de dolari, tăierea dividendelor la jumătate și restructurarea operațiunilor pentru ca în final tot grupul să se concentreze pe trei direcții.

Vorbind cu analiștii la o prezentare de la New York, Flannery a spus că dorește un GE „mai mic și mai simplu”, adăugând că echipa sa de management sa concentrat pe „restabilirea oxigenului câștigurilor și generării de numerar în companie”.

El a adăugat în remarcile adresate personalului GE: „Este timpul nostru să arătăm pasiunea noastră și furia noastră și hotărârea noastră și pământul nostru”.

Ca parte a restructurării, GE intenționează, de asemenea, să-și modifice componența consiliul, cu directori mai puțini și mai bine calificați și cu un control mai atent al deciziilor de alocare a capitalului, inclusiv a achizițiilor.

Unele dintre diviziile GE, inclusiv cea a motoarelor de avioane și a echipamentului medical, au rezultate bune. Dar afacerile cu echipamentele de fabricare și întreținere pentru industria energetică s-au confruntat cu o cerere slabă și câștiguri în scădere.

Achizitia Alstom, care a fost incheiata in 2015, a fost o altă problemă notabilă, piața devenind „dramatic mai slabă” decât era de așteptat atunci când a fost facută afacerea, a spus Flannery.M

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR