CEL MAI NEGRU BILANȚ din Spania de la începutul pandemiei. 850 de morți într-o singură zi, numărul total al deceselor a depășit un prag critic

Redactor:
Razvan Ilie
CEL MAI NEGRU BILANȚ din Spania de la începutul pandemiei. 850 de morți într-o singură zi, numărul total al deceselor a depășit un prag critic
Nou bilant in Spania

Spania a anunțat marți cel mai negru bilanț de la izbucnirea epidemiei de coronavirus: au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, alte 849 de decese cauzate de COVID-19.

Bilanțul epidemic al cazurilor mortale în Spania a ajuns la 8.189, potrivit El Pais. În peninsula iberică, numărul total al contaminărilor cu cu SARS-CoV-2 a urcat la 94.417 de contaminări și se apropie vertiginos de 100 de mii de cazuri.

Spania a depășit China la numărul de infectări

După Italia, Spania este a doua ţară din lume cu cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19.

Spania a depășit luni China la numărul de îmbolnăviri cauzate de COVID-19 după ce în cursul zilei de 30 martie, Ministerul Sănătății din Spania a anunțat că au fost confirmate 85.195 cazuri de infectare.

Autorităţile au anunţat măsuri şi mai drastice de carantină, care prevăd închiderea tuturor activităţilor neesenţiale pentru cel puţin două săptămâni.

Până la momentul transmiterii acestei știri, în China au fost confirmate 81.470 de cazuri și 3.304 de decese, în timp ce 75.700 de persoane au fost declarate vindecate.

Un singur român a murit în Spania de COVID-19 până acum

Numărul deceselor înregistrate în cazul românilor din străinătate a ajuns marți la 19, astfel: 9 în Italia, 6 în Franţa, 2 în Marea Britanie, unul în Germania şi unul în Spania, au decedat.

Totodată, 94 de români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 de la începutul epidemiei până în prezent: 56 în Italia, 14 în Franţa, 7 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Marea Britanie şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia şi SUA.

Inchide