Cetățeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de jihadiști afiliați ISIS

Cetățeanul francez răpit în Algeria a fost decapitat de jihadiști afiliați ISIS
Publicat: 24/09/2014, 18:33
Actualizat: 29/03/2019, 11:48

Hervé Pierre Gourdel, 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea teroristă Statul Islamic a postat o înregistrare video în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

Gourdel este originar din Nisa și practică meseria de ghid montan. El a precizat că a venit sâmbătă în Algeria și a fost răpit duminică seara.

„Îi las lui Hollande, președintele statului francez ucigaș, grija de a opri atacurile contra Statului Islamic în următoarele 24 de ore după publicarea acestui comunicat sau cetățeanul francez Hervé Gourdel va fi măcelărit”, declară unui dintre cei doi bărbați în prima înregistrare cu ostaticul francez.

Gruparea extremistă algeriană Jund al-Khilafa, afiliată organizației Stat Islamic, a revendicat într-o înregistrare video răpirea unui ghid montan francez, Hervé Gourdel, în vârstă de 55 de ani, duminică seara, la Tizi Ouzou, la 110 kilometri est de Alger.

Răpitorii au amenințat că vor ucide ostaticul dacă Franța nu va renunța la atacurile aeriene din Irak împotriva membrilor grupării.

Hollande: Franța nu va ceda unui șantaj în cazul ostaticului

Președintele francez Francois Hollande a avertizat, marți, la New York, că Franța nu va ceda „unui șantaj, presiune sau ultimatum”, în contextul în care un francez răpit duminică de o grupare islamistă în Algeria este amenințat că va fi ucis, relatează AFP.

„Oricât de gravă ar fi situația, nu vom ceda vreunui șantaj, presiune, ultimatum”, a declarat el.

Președintele Francois Hollande a adăugat că Parisul „va continua să susțină autoritățile irakiene”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase