Cetățenii AMERICANI vor avea nevoie de VIZE pentru a călători în spațiul Schengen. EXPLICAȚIA Uniunii Europene

Cetățenii AMERICANI vor avea nevoie de VIZE pentru a călători în spațiul Schengen. EXPLICAȚIA Uniunii Europene
Publicat: 09/03/2019, 13:37
Actualizat: 25/03/2019, 20:34

Americanii trebuie să posede un pașaport valabil, un card de credit sau de debit și o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS (European Travel Information and Authorization System). Totuși, minorii vor avea nevoie doar de pașaport și de înscrierea în ETIAS, scrie The Independent.

În prezent, cetățenii americani nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile în spațiul Schengen.

UE a afirmat că noile restricții sunt necesare pentru a „evita viitoare probleme privind migrația ilegală și terorismul”, susținând că vizele ETIAS sunt valabile pentru trei ani.

„Vizele ETIAS pentru americani sunt vize care permit mai multe intrări și câteva restricții pentru a putea promova turismul în timp ce menținem un nivel ridicat de securitate internațională”, a informat un purtător de cuvânt al Uniunii.

Majoritatea persoanelor din UE pot călători în Statele Unite fără o viză, însă acest lucru nu se aplică cetățenilor din România, Polonia, Cipru, Croația și Bulgaria.

Uniunea Europeană a cerut ridicarea restricțiilor, iar în 2016 Comisia Europeană a publicat un raport prin care a făcut apel autorităților americane să ridice aceste cerințe.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase