Cinci dintre complicii lui Bernie Madoff riscă până la 20 de ani de închisoare

Cinci dintre complicii lui Bernie Madoff riscă până la 20 de ani de închisoare
Publicat: 07/12/2014, 12:48

Primul pe listă este unul dintre directorii lui Madoff, Daniel Bonaventure, urmat de managerul de portofolii Annette Bongiorno, programatorii Jerome O”Hara și George Perez și managerul Joann Crupi. Cei cinci complici au fost condamnați în luna martie pentru complicitate la fraudă, scrie Reuters. Procurorii au precizat că aceștia au falsificat numeroase documente și au antedatat unele tranzacții. Guvernul a solicitat o pedeapsă de peste 20 de ani cu închisoarea pentru Bonaventure și Bongiorno, peste 14 ani pentru Crupi și 8 ani pentru O”Hara și Perez. Avocații inculpaților au susținut că și aceștia au fost păcăliți de Madoff, care le-a spus că afacerea sa este sută la sută legală.

Procurorii le-au solicitat celor condamnați plata a 150 milioane de dolari, bani pe care aceștia nu îi au. 15 persoane au fost condamnate pentru o fraudă care a generat pierderi de 17 miliarde de dolari pentru investitori. Madoff ispășește o pedeapsă cu închisoarea de 150 de ani, după ce în 2009 și-a recunoscut vina în fața judecătorilor. Fiii lui Madoff, Andrew și Mark, au murit în 2014, respectiv 2010. Primul a fost răpus de cancer, iar al doilea s-a sinucis. Copiii lui Madoff au susținut întotdeauna că nu au avut nicio legătură cu escrocheria pusă la cale de tatăl lor.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase