Cine este adevăratul creator al Bitcoin

Redactor:
Liviu Mihai
Cine este adevăratul creator al Bitcoin
Omul de afaceri australian Craig Wright a recunoscut public că el este creatorul Bitcoin, punând astfel capăt unei lungi speculații despre cine a stat la baza acestui sistem de plată digital, după ce până acum invențuia îi fusese atribuită în mod eronat lui Satoshi Nakamoto, notează BBC.

Craig Wright a furnizat dovezi tehnice că el este creatorul Bitcoin folosind monede care i-ar fi aparținut presupusului creator Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Membrii marcanți au comunității Bitcoin și ai echipei sale de dezvoltare au confirmat de asemenea spusele lui Wright.

La întâlnirea cu BBC Craig Wright a semnat mesaje folosindu-se de chei criptografice create în primele zile ale dezvoltării sistemului digital de plată. Aceste chei sunt legate de blocuri de Bitcoins cunoscute ca fiind create de către Satoshi Nakamoto.

„Acestea sunt blocuri folosite pentru a trimite 10 Bitcoins către Hal Finney în ianuarie 2009, fiind prima tranzacție Bitcoin”, a declarat Wright în timpul demonstrației sale.

Hal Finney este unul dintre inginerii care au ajutat la transformarea ideilor australianului în protocol Bitcoin. „Am fost principalul dezvoltator al acestui sistem, dar oamenii m-au ajutat”, a spus el, scrie BBC.

Jon Matonis, economist și unul dintre fondatorii fundației Bitcoin, s-a declarat convins de afirmațiile omului de afaceri australian, despre care spune că este cu siguranță cel care se pretinde a fi.

„În timpul sesiunilor doveditoare de la Londra am avut ocazia de a examina datele relavante pe baza a trei linii distincte, criptografice, sociale și tehnice. Sunt convins că Craig Wright satisface toate aceste categorii”, a spus Matonis.

Pentru a procesa tranzacții cu Bitcoin, numită adesea și monedă digitală, este nevoie de o procedură numită „exploatare”, care implică rezolvarea unei probleme dificile de matematică, cu o soluție de 64 de cifre. Pentru fiecare problemă rezolvată un bloc de Bitcoins este procesat. Aceștia pot fi salvați într-un „fișier portofel” și pot fi folosiți o singură dată, doar de către cel care îi deține.

Craig Wright speră astfel să pună capăt despre identitatea lui Satoshi Nakamoto. În ultimii ani, numeroase publicații, precum New Yorker, Fast Company sau Newsweek au investigat mai multe date privitoare la identitatea creatorului Bitcoin, numind mai multe persoane.

 

 

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
La noapte SE SCHIMBĂ TOT. Fenomenul care dă viața zodiilor peste cap
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide