Cine sunt cei șase supraviețuitori ai tragediei aviatice din Columbia. „Familia mea, prietenii mei… unde sunt?”

Publicat: 30/11/2016, 14:30

Toți cei trei fotbaliști sunt în stare gravă. Portarul Jackson Follman (24 de ani) are piciorul drept amputat, Alan Ruschelare o vertebră fracturată și leziuni pe coloana vertebrală, dar este conștient, în timp ce Helio Zampier este în starea cea mai gravă, fotbalistul de 31 de ani fiind ultimul salvat din avion. El este intubat și are traumatism cerebral și fracturi la extremități.

De altfel, Ruschel i-a întrebat pe supraviețuitori, în momentul în care era scos din avion: ”Familia mea, prietenii mei… unde sunt?”.

Soția lui Ruschel a scris pe Instagram un mesaj în care îi mulțumește lui Dumnezeu că l-a ținut în viață pe soțul ei. „Slavă Domnului că Alan este în spital. Ne rugăm pentru toți cei care nu au fost salvați”, a spris ea, alături de o fotografie cu forbalistul în avion.

Inițial, și portarulDanilo(foto jos)fusese salvat, dar a murit la spital, la puțin timp după ce a vorbit cu soția lui la telefon.

Inginerul Erwin Tumiri a explicat în presa internațională cum a reușit să se salveze după ce avionul s-a prăbușit într-o zonă muntoasă, din cauză că ar fi rămas fără combustibil.

”Am urmat protocolul de siguranță, mi-am pus valizele între picioare și m-am așezat în poziție fetală”, a explicat Tumiri, un tânăr de 25 de ani originar din Bolivia.

StewardesaXimena Suarez(27 de ani, tot din Bolivia, foto) își amintește că luminile din avion s-au stins și s-a auzit o bubuitură puternică. ”Nu îmi amintesc mai multe acum”, mai spune tânăra. Ea a ajuns la spital cu fracturi la gât și picioare și lovituri la cap.

Pe de altă parte, jurnalistul Rafael Henzel (43 de ani), cu peste 20 de ani experiență în radio și TV, este internat cu traumatism toracic și fractură la piciorul stâng.

Înainte de tragedie, Henzel a pus pe Facebook o fotografie din avion în care spune că este în zbor spre Medellin. Este una dintre ultimele fografii cu pasagerii avionului în viață.

Imagini dinainte de tragedie au fost postate pe pagina de Facebook a Clubului, în filmare apărând fotbaliștii și staff-ul în aeroport.

În total, în tragedia aviatică din Columbia au murit 71 de persoane, dintre care 19 jucători de la Chapecoense și 20 de jurnaliști sportivi.

În momentul de față, Chapecoense a rămas cu numaitrei jucători valizi în lot(foto), cei trei care nu au prins lotul pentru turul finalei cu columbienii de la Atletico Nacional. Aceștia trei au fost surprinși într-o fotografie extrem de emoționantă în vestiarul echipei braziliene, în momentul în care așteptau vești despre coechipierii lor.

Chapecoense a fost lovită de soartă în cel mai bun moment al istoriei sale, după mai multe promovări succesive din liga a 4-a până în prima ligă, unde se află pe locul 9, și înaintea celor mai importante două meciuri din istorie, turul și returul finalei Copei Sudamericana.

Presa internațională scrie că, inițial, pilotul Miguel Quiroga (54 de ani), care a murit în accident, a fost considerat erou, deoarece se bănuia că a deversat intenționat combustibil pentru ca avionul să nu explodeze la impact. Totuși, ulterior anchetatorii au precizat că este suspect că totuși aeronava nu a luat foc absolut deloc la impact, motiv pentru care se crede că ar fi rămas fără combustibil în aer.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului