Ciocnire ca-n filme între blindatele rusești și cele americane în Siria! Rusia și SUA aruncă vina de la una la alta – FOTO / VIDEO

Ciocnire ca-n filme între blindatele rusești și cele americane în Siria! Rusia și SUA aruncă vina de la una la alta - FOTO / VIDEO
Ciocnire ca-n filme între blindatele rusești și cele americane în Siria! Rusia și SUA arunca vina de la una la alta
Publicat: 27/08/2020, 19:30
Actualizat: 27/08/2020, 23:04

Guvernele rusești și americani s-au învinuit reciproc în cazul unei coliziuni între vehiculele blindate rusești și americane, în nord-estul Siriei, în care au fost răniți mai mulți militari din SUA.

Videoclipul coliziunii a fost difuzat de către un site naționalist rus, Rusvesna.su, apoi a fost distribuit masiv pe internet. În videoclip se poate observa cum un vehicul militar rus aflat într-un convoi se izbește de o mașină americană armată, în timp ce un elicopter rusesc survolează zona.

Autoritățile din Rusia au transmis că SUA a blocat convoiul. Ministerul rus al Apărării a declarat că anunțase armata americană că va fi o patrulă în zona respectivă.

Ciocnire ca-n filme între blindatele rusești și cele americane în Siria

„În ciuda acestui fapt, încălcând acordurile existente, soldații forțelor armate americane au încercat să blocheze patrula rusă”, se arată într-un comunicat oficial al ministerului, citat de agenția de știri Tass.

„Drept răspuns la acest incident, poliția militară rusă a luat măsurile necesare pentru a preveni un incident și pentru a îndeplini misiunea care le-a fost dată”, potrivit sursei citate.

Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe (NSC) a declarat că un vehicul rus a lovit un vehicul SUA, „provocând răni persoanelor din vehicul”.

O sursă militară americană, care a vrut să rămână sub anonimat, a declarat pentru site-ul Politico că patru soldați americani au suferit o ușoară contuzie. Forțele americane au fost implicate în numeroase incidente în nord-estul Siriei. Americanii susțin că Rusia încalcă mai multe acorduri locale de coordonare și de fapt hărțuiește forțele americane.

Siria, lovită de un nou atac terorist! O importantă conductă de gaze a explodat lăsând țara într-o masivă pană de curent

Recent, Siria a fost lovită de un alt atac terorist. O explozie catastrofală a avut loc în cursul dimineții de 24 august în Siria, la o importantă conductă de gaze, ceea ce a provocat o pană de curent masivă pe teritoriul țării din Orientul Mijlociu.

Se pare că explozia a dus la o masivă pană de curent în toată țara, potrivit ministrului Electricității Zuhair Khardbotli, potrivit agenției SANA citată de Aljazeera.

Ministrul Petrolului și Resurselor Minerale Ali Ghanem a anunțat că explozia care a avut loc la o conductă care alimentează trei stații electrice din sudul Siriei a fost un „atac terorist”, însă nu a oferit mai mutle detalii despre acest aspect.

Siria, lovită de un alt atac terorist, cel mai probabil, marca ISIS

Zuhair Kharbotli a mai precizat că explozia a avut loc după miezul nopții, la Arab Gas Pipeline, într-o zonă situată între orașele Adra și al-Dhamir, din apropierea capitalei Damasc. De asemenea, acesta a punctat că este a șasea explozie care are loc la această conductă, dar și faptul că speciliștii lucrează intens pentru a rezolva problema.

Un reprezent al ONU în Siria, James Jeffrey, a declarat jurnaliștilor în Geneva că organizația a deschis o anchetă pentru a descoperi cine sunt vinovații.

„Dar mai mult ca sigur a fost o lovitură dată de ISIS”, a declarat acesta.