Comisia Europeană: Negocierile UE cu MAREA Britanie vor fi dure. Londra nu poate ține „ostatică” agenda UE

Comisia Europeană: Negocierile UE cu MAREA Britanie vor fi dure. Londra nu poate ține ostatică agenda UE
Publicat: 14/09/2016, 16:23

„Negocierile cu Marea Britanie vor fi dure. Avem o altă stare de spirit. Dacă britanicii au reputația de buni negociatori, este posibil ca și Europa să aibă această reputație”, a declarat Michel Barnier într-un interviu acordat publicației Ouest France.

„Nu vor avea loc negocieri înainte de procedura formală; este legitim ca negocierile să înceapă cât mai rapid. Această problemă britanică nu trebuie să ia ostatică agenda europeană. Londra trebuie să declanșeze procedura de ieșire din UE, britanicii au vrut acest lucru. Noi nu am vrut să ajungem la această situație”, a subliniat Barnier.

„Cetățenii au sentimentul să nu sunt ascultați de Europa. Votul britanicilor reflectă deriva ultraliberală din cadrul UE. Este o tendință eronată vrută de guvernele (statelor membre – n.red.), nu de Bruxelles. Liderii politici au permis transformarea excesivă a economiei în finanțe. În Europa, există în primul rând cetățeni, nu doar consumatori. Europa trebuie să genereze valoare adăugată pentru cetățeni: protecție, securitate, frontiere, cercetare și inovare, solidaritate!”, a explicat Barnier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase