CORONAVIRUS. Pandemia de COVID-19 pune în pericol producția de bere

Redactor:
Andrei Vacaru
CORONAVIRUS. Pandemia de COVID-19 pune în pericol producția de bere
Pandemia de COVID-19 pune în pericol producția de bere. Sursa foto: Profimedia

Scăderea livrărilor de dioxid de carbon de la fabricile de etanol, pe fondul crizei provocate de COVID-19, provoacă îngrijorare în Statele Unite în legătură cu producția de bere, sucuri și apă carbogazoasă, produse considerate esențiale de mulți americani.

Producătorii de bere și sucuri folosesc dioxid de carbon în procesul de fabricație. Dioxidul de carbon este utilizat pentru a da acestor produse caracterul „acidulat” pentru care sunt binecunoscute. Producătorii de etanol sunt furnizori-cheie de CO2 pentru industria alimentară, întrucât dioxidul de carbon este un produs secundar, rezultat în urma producției de etanol, informează Reuters.

Însă, din cauza pandemiei de COVID-19, producția de etanol, care este folosit drept carburant, a scăzut puternic în Statele Unite, din cauza scăderii cererii. Spre exemplu, cererea de benzină a scăzut cu peste 30% în Statele Unite pe fondul pandemiei.

Lipsa producției de etanol perturbă acest sector al industriei alimentare, în condițiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol care vând CO2 și-au limitat producția, a declarat directorul executiv al Asociației pentru Combustibili Regenerabili, Geoff Cooper.

Furnizorii de CO2 pentru producția de bere au crescut prețurile cu aproximativ 25% din cauza ofertei reduse, a declarat Bob Pease, directorul executiv al Asociației Berarilor. Grupul reprezintă producătorii mici și producătorii de bere artizanală din SUA, care obțin aproximativ 45% din dioxidul de carbon necesar de la producătorii de etanol.

„Problema se adâncește. În fiecare zi aflăm că din ce în ce mai mulți membri au această problemă”, a spus Pease, care se așteaptă ca mai mulți producători de bere să își reducă producția în două sau trei săptămâni.

Pe 7 aprilie, Asociația producătorilor de Gaze Comprimate (CGA) i-a trimis o scrisoare vicepreședintelui Mike Pence, în care l-a informat că producția de CO2 a scăzut cu 20% față de normal și ar putea să scadă chiar la jumătate până la jumătatea lunii aprilie în cazul în care autoritățile nu vor interveni.

Totodată, și producătorii de carne și produse din carne sunt afectați de această situație, întrucât folosesc dioxid de carbon în procesarea, ambalarea și conservarea produselor lor.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide