Gândul
  • Publicat:
Internațional

Coronavirus. Povestea virală a doi tineri ruși veniți din China. Ce li s-a întâmplat în carantină

Coronavirus. Povestea virală a doi tineri ruși veniți din China. Ce li s-a întâmplat în carantină

Povestea a doi tineri ruși, stabiliți în China, care s-au cunoscut și s-au îndrăgostit în carantina de coronavirus, a devenit virală.

140 de ruși aflați în zona localității Wuhan s-au întors în Rusia și au stat în carantină într-un spital din Siberia, la cererea autotităților din Rusia. Printre aceste persoane se numără și doi tineri de 18 ani  care s-au cunoscut în drum spre spital și au petrecut timp împreună în carantină, potrivit The Moscow Times

Coronavirus. Povestea virală a doi tineri ruși veniți din China. Cine sunt tinerii

Inna Savintseva și Daniil Parfenovich sunt doi dintre rușii repatriați din cauza coronavirusului.

Inna lucra în China ca jurnalist în domeniul muzicii, iar Daniil era plecat la studii.

De-a lungul carantinei, cei doi tineri și-au dat sema că au lucruri în comun și s-au îndrpgostit. Doctorii nu au avut nimic împotriva relației lor.

„Mi-a vorbit despre muzică, i-am povestit despre sculptură și planurile mele de viață. Ochii ni s-au luminat și inimile au început să bată mai tare când ne-am văzut”, a declarat tânărul.

Medicii au anunțat că tinerii nu au fost infectați cu noul coronavirus și că vor ieși în scurt timpă din spital.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669 la nivel mondial

Autoritățile din pronvicia chineză Hubei au anunțat că 142 de persoane au murit sâmbătă din cauza infecției cu coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul total al deceselor la nivel mondial se ridică acum la 1.669, informează CNN.

Dintre acestea, 1.599 s-au înregistrat în Hubei, provincia chineză de unde a pornit epidemia. Peste 1.800 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus au fost confirmate sâmbătă în Hubei, astfel că numărul de cazuri de infecție din această provincie se ridică la 56.249.

La nivel mondial, numărul total al cazurilor de infecție cu coronavirus se ridică la 69.000, cele mai multe dintre acestea înregistrându-se în China continentală, iar aproximativ 9.500 de persoane au fost deja vindecate. Din numărul total al deceselor, 1.665 au fost înregistrate în China continentală, unul în Hong Kong, unul în Filipine, unul în Japonia și unul în Franța.

Inchide