Coronavirusului nu-i plac podgoriile. Record de producție de vin raportat de Franța – VIDEO

Coronavirusului nu-i plac podgoriile. Record de producție de vin raportat de Franța - VIDEO
Coronavirusului nu-i plac podgoriile. Record de producție de vin raportat de Franța - VIDEO / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 08/09/2020, 14:58

Dacă în alte ramuri ale economii a făcut ravagii, coronavirusul nu s-a atins de podgorii, glumesc francezii. Și au și de ce să o facă fiindcă estimările pentru 2020 arată că va fi un an excelent pentru viticultori, care se așteaptă la cifre nebănuite.

Producţia de vin a Franţei va ajunge anul acesta la 45 milioane hectolitri, o creştere de 6% faţă de 2019! În urmă cu un an, producţia de vin a fost afectată de condiţiile meteo nefavorabile, dar tot a rămas aproape de media înregistrată în ultimii cinci ani.

Acum, în 2020, căldura verii a permis ca recoltarea strugurilor să înceapă mult mai devreme în majoritatea regiunilor viticole. Recordul de cea mai grăbită zonă îl deține Champagne, acolo unde culesul a început la mijlocul lui august!
„Asta se explică prin temperaturile înregistrate în această primăvară, care au fost printre cele mai ridicate din ultimii 120 de ani, şi prin iarna relativ blândă pe care am avut-o”, au precizat specialiștii din Ministerul Agriculturii.

Mai mult vin, dar mai puțină șampanie în… Champagne

Producţia totală de vin în Champagne ar urma să fie mai ridicată decât în 2019, însă volumele de vin care au denumirea oficială de şampanie ar urma să scadă cu 21%, la 1,7 milioane hectolitri. Motivul? Producătorii din regiunea Champagne au fost de acord să reducă cantitatea de struguri recoltată anul acesta pentru a face faţă colapsului vânzărilor, cauzat de criza provocată de pandemie.

În faimoasa regiune Bordeaux, producţia de vin ar urma să ajungă anul acesta aproape de nivelul de 5,4 milioane hectolitri înregistrat anul trecut, iar în regiunea Languedoc-Roussillon, producţia ar urma să crească cu 7%, la 13 milioane hectolitri.

În 2019, producţia de vin a Franţei a scăzut cu 15%, până la 41,9 milioane hectolitri. Franța este, alături de Italia și Spania, printre cei mai mari producători de vin din lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase