COVID-19. Mai multe țări europene relaxează restricțiile începând de luni

COVID-19. Mai multe țări europene relaxează restricțiile începând de luni
În Germania, începând de luni, restaurantele urmează să fie deschise în întreaga ţară
Publicat: 25/05/2020, 12:10

În contextul în care numărul noilor cazuri de infectare cu noul coronavirus rămâne în general scăzut comparativ cu perioada de vârf, țările europene relaxează gradual restricţiile impuse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Austira, Danemarca, Germania, Grecia, Islanda, Polonia și Spania se numără printre statele în care autoritățile au decis să relaxeze măsurile restrictive, impuse pentru limitarea răspânditii noului coronavirus.

O altă țară europeană în care continuă relaxarea măsurilor este Cehia, unde, începând de luni, se redeschid porțile cafenelelor, hotelurilor, barurilor, restaurantelor şi piscinelor.

Restaurantele se redeschid în Germania

În Austria, autorităţile intenţionează să relanseze viaţa culturală prin autorizarea evenimentelor evenimentelor cu cel mult 100 de spectatori, la finalul lunii mai. Condiția este ca aceștia să păstreze între ei o distanţă de cel puţin 1 metru, notează luni dpa, citată de Agerpres.

Evenimentele cu cel mult 100 de participanţi sunt permise în Islanda, începând de luni.

În Danemarca, începând de luni, autorităţile le permit persoanelor cu reşedinţa permanentă în ţările nordice şi în Germania să călătorească pe teritoriul danez dacă ele deţin o casă de vacanţă în Danemarca sau logodnicul, partenerul ori bunicul este cetăţean danez.

Pe de altă parte, o decizie privind redeschiderea frontierelor, care sunt închise de la jumătatea lunii martie, este încă în aşteptare. Guvernul danez urmează să anunțe până vineri detalii despre redeschiderea sezonului turistic, ţinând cont de evoluţiile epidemiologice.

Restricțiile pentru încetinirea propagării noului coronavirus sunt relaxate în grade diferite în cele 16 landuri din Germania. Începând de luni, restaurantele urmează să fie deschise în întreaga ţară

În unele landuri, precum Mecklenburg – Pomerania Inferioară (nord-est), hotelurile din staţiunile de la Marea Baltică sunt deschise germanilor cu reşedinţa în alte landuri. Hotelurile din Berlin, Brandenburg şi Saxonia Inferioară sunt redeschise de luni, iar cele din landul Baden-Wurrtemberg începând din 29 mai.

În Bavaria (sud-est), sunt redeschise de luni părţile indoor ale restaurantelor. Terasele în aer liber sunt deja redeschise, dar barurile rămân închise. În Saxonia-Anhalt, barurile pot fi deschise din nou începând din 28 mai.

De asemenea, începând de luni, în Berlin, Brandenburg, Saxonia Inferioară şi Mecklenburg – Pomerania Inferioară sunt redeschise piscinele în aer liber.

Prima fază de relaxare în Madrid și Barcelona

În ceea ce privește Grecia, începând de luni, călătorii care nu sunt în carantină pot lua feriboturile din partea continentală a ţării către insulele din Marea Egee şi Marea Ionică.

La finalul lunii mai, autorităţile elene urmează să anunţe lista ţărilor ai căror cetăţeni vor putea călători în Grecia fără a intra în carantină timp de 14 zile. Primele zboruri internaţionale către Atena sunt prevăzute pentru 15 iunie. Potritvit sursei citate, de la 1 iulie, toate aeroporturile regionale vor fi redeschise pentru zborurile din străinătate.

În Italia continuă relaxarea măsurilor de izolare, de lunu, prin redeschiderea sălilor de fitness şi a piscinelor, iar din 15 iunie a cinematografelor şi a teatrelor. Italia intenţionează să primească din nou turişti străini de la 3 iunie.

De luni, în Spania, oraşele Madrid şi Barcelona, cele mai afectate de coronavirus din Spania, au intrat de luni în prima etapă a planului în patru faze pentru revenirea la condiţii normale.

Astfel, în prima fază, este permisă doar intrarea unei treimi din numărul obişnuit de persoane în biserici, muzee şi magazine. Sunt permise grupurile de cel mult 10 persoane. Pe de altă parte, sunt în continuare restricţii în privinţa plimbării şi a activităţilor sportive. Acestea sunt permise pentru câte cel mult două persoane, dimineaţa şi seara, pentru cetăţenii cu vârste între 14 şi 70 de ani.

Celelalte intervale de timp sunt alocate pentru părinţi cu copii şi pentru persoane peste 70 de ani. Ieşirea din casă pentru cumpărături este permisă în orice interval orar.

Aceste măsuri de relaxare au fost deja adoptate de celelalte regiuni din Spania, care au trecut de luni dimineaţa la faza a doua a planului.

În Lituania vor fi permise evenimentele publice sau private cu maximum 30 de persoane, cu condiţia respectării regulilor de igienă şi de distanţare fizică, din 30 mai. De luni, elevii din şcolile primare pot reveni la cursuri, iar redeschiderea celorlalte niveluri de învăţământ este prevăzută pentru 1 iunie.

Elevii din Polonia pot merge din nou la școală, începând de luni, dar lasă decizia la latitudinea conducerii fiecărei instituţii de învăţământ. Universităţile vor putea găzdui cursurile pentru studenţii din anii terminali şi pe cele care nu pot fi ţinute online.

Potrivit informarii zilnice ale Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naționale de Sănătate Publică, evoluția in ultimele 24 de ore, valabilă luni, la ora 9:00, la nivel global se înregistrează 5.334.399 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 343.748 decese.

Au fost raportate 103.923 cazuri noi, din care 3.472 decese.

Cresteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Belarus, Iran, Turcia, Marea Britanie, Canada, Mexic, Arabia Saudită, Pakistan, India, Bangladesh, Brazilia, Chile, Peru și Rusia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...