CRIZĂ. Cum afectează Covid-19 campaniile electorale din America. Trump și Biden, pierderi de milioane!

Redactor:
Gandul
CRIZĂ. Cum afectează Covid-19 campaniile electorale din America. Trump și Biden, pierderi de milioane!
CRIZĂ. Cum afectează Covid-19 campaniile electorale din America. Trump și Biden, pierderi de milioane! / Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com

Din pricina pandemiei de Covid-19, care a pus pe butuci economia SUA, preşedintele Donald Trump şi candidatul democrat Joe Biden şi-au redus cheltuielile pentru campaniile electorale, conform unor documente privind finanţarea campaniei.

Documente separate ale Comisiei Electorale Federale arată o creştere a cheltuielilor Partidului Republican şi doar o mică scădere a cheltuielilor Partidului Democrat.

Unele cheltuieli din aprilie făcute de comisii afiliate campaniilor nu vor fi raportate până în iulie, astfel că tabloul general privind cheltuielile aliaţilor candidaţilor şi ale altor comisii politice afiliate campaniilor este incomplet.

Însă cheltuielile campaniei lui Trump s-au redus la 7,7 milioane de dolari în aprilie, de la 9,6 milioane de dolari în martie, în contextul în care investiţiile s-au diminuat pentru reclame şi sondaje de opinie online.

Cheltuielile de campanie ale lui Biden au scăzut la 12,9 milioane de dolari în aprilie, fiind însă confortabil mai mari decât cheltuielile lui Trump pentru aceeaşi lună, dar cu mult sub cele 32,5 milioane de dolari cheltuite în martie, în contextul în care Biden a concurat cu rivalul democrat Bernie Sanders în cursa pentru obţinerea nominalizării Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale. Sanders a renunţat la candidatură la 8 aprilie.

Atât Trump, cât şi Biden îşi intensifică strângerile de fonduri în ciuda pandemiei, care a afectat economia americană şi a perturbat campaniile electorale.

Astfel, arată CNN, echipa de campanie a lui Trump a anunţat anterior în luna mai că au fost adunate 61,7 milioane de dolari în aprilie combinând şi alte comisii, printre care şi filiala de strângere de fonduri a Partidului Republican.

Biden a anunţat că echipa sa de campanie a adunat 60,5 milioane de dolari împreună cu Partidul Democrat.

Inchide