Criză pe „culoarul morții” în SUA. Execuția unui criminal, amânată în ultima clipă: „Nu vreau să mor prăjit ca o bucată de șuncă”

Criză pe „culoarul morții” în SUA. Execuția unui criminal, amânată în ultima clipă: „Nu vreau să mor prăjit ca o bucată de șuncă”
Criză pe „culoarul morții” în SUA. Execuția unui criminal, amânată în ultima clipă: Se teme de scaunul electric: „Nu vreau să mor prăjit ca o bucată de șuncă”
Publicat: 17/06/2021, 18:02

Brad Sigmon așteaptă ziua în care va fi executat, după ce i-a ucis pe părinții fostei sale iubite. Criminalul se teme însă de scaunul electric.

Un condamnat la moarte, care i-a ucis pe părinții fostei sale iubite, se teme de scaunul electric, scrie Daily Star.

Alli Sullivan, care militează împotriva pedepsei capitale, a declarat că Brad Sigmon i-a transmis că este îngrozit că va sfârși pe scaunul electric, „prăjit ca o bucată de șuncă”.

Alcool și țigări, la ultima masă. Criminalul a fost refuzat

Brad Sigmon, în vârstă de 63 de ani, a cerut la ultima masă un pahar de wiskey și două țigări, dar a fost refuzat de autorități.

Execuția lui Sigmon ar fi trebuit să aibă loc vineri, dar Curtea Supremă i-a acordat o amânare de ultim moment lui Sigmon. Pentru moment, criminalul va fi scutit de „întâlnirea” cu scaunul electric vechi de 109 ani.

Sigmon i-a ucis pe David Larke, de 62 de ani și Gladys Larke, de 59 de ani și execuția sa ar fi fost prima din Carolina de Sud din ultimii 11 ani.

Cele două victime au fost bătute cu o bâtă, în casa lor din Taylors, în aprilie 2001, după ce fiica lor s-a despărțit de Sigmon.

După ce a comis cele două crime, Sigmon a răpit-o pe fosta lui iubită, Rebecca, în timp ce își aștepta copiii să iasă de la școală, în mașina personală.

Rebecca a fost împușcată de Sigmon, dar a reușit să scape, sărind din mașina criminalului.

Criza injecției letale: Sigmon se teme de scaunul electric

Sigmon a fost prins și arestat după câteva zile. Sullivan a declarat că Sigmon se teme de scaunul electric și s-a căit pentru crimele sale, în conversațiile telefonice.

„A fost foarte speriat de varianta electrocutării”, a spus femeia pentru The Mirror.

„Nu mă pot gândi decât la coșmarul în care sunt prăjit pe scaunul electric, precum o bucată de șuncă”, ar fi spus condamnatul la moarte.

Sullivan discută cu 20 de deținuți de pe „culoarul morții” și a conversat cu Sigmon timp de mai multe zile, în vederea pregătirii sale pentru ziua execuției.

„Am vrut să-i transmit că… „da, știu că ești acolo pentru că ai făcut ceva, dar nu cred că meriți să-ți ia viața”, a mai spus femeia.

„A venit problema ultimei mese. Whisky și țigări Newport… Gardienii i-au zis: „Știi că nu poți primi așa ceva. Ce vrei cu adevărat?”

„A zis că nu vrea nimic pentru ultima masă, că își va petrece ultima zi din viață în rugăciune și post”

Activista a spus că Sigmon „se căiește” pentru crimele sale. Curtea Supremă din Carolina de Sud a amânat execuția lui Sigmon după o modificare controversată în legea pedepsei capitalei din statul american.

Probleme cu legea privind pedeapsa capitală

Departamentul Penitenciarelor nu a reușit să obțină substanțele necesare pentru injecția letală și legiuitorii au dorit ca scaunul electric și plutonul de execuție să fie folosite din nou, pentru aplicarea pedepsei capitale.

Avocații lui Sigmon au cerut ca execuțiile să fie amânate, deoarece statul nu a reușit să procure substanțele necesare injecției letale.

Aceștia au mai declarat că electrocutarea ar fi o pedeapsă crudă și neobișnuită, care ar încălca al 8-lea Amendament din Constituția americană.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult