Cum au ajuns doi țărani din India să angajeze paznici după ce au plantat mango – FOTO

Cum au ajuns doi țărani din India să angajeze paznici după ce au plantat mango - FOTO
Cei doi indieni au plantat un soi rar de mango, considerat unul dintre cele mai scumpe fructe din lume / Sursă FOTO: Hindustan Times - Twitter
Publicat: 23/06/2021, 17:58
Actualizat: 23/06/2021, 17:59

Rani și Sankalp Parihar, doi țărani din India, au plantat în mod accidental cel mai scump mango din lume, fapt care i-a determinat să angajeze agenți de pază pentru a veghea „comoara”.

În prezent, cei doi au mai mulți copaci de mango numiți Miyazaki ale căror fructe costă aproximativ 3.630 de dolari per kilogram.

Povestea acestor horticultori, locuitori ai orașului Jabalpur, din statul Madhya Pradesh, India, pare o poveste dintr-un film. Totul a început acum patru ani, când Parihar s-a dus în Chennai, în sudul țării, pentru a cumpăra niște copaci pentru a-i planta. În tren a întâlnit un om misterios care i-a oferit valoroasele plante.

Cum au găsit cei doi soiul foarte rar

„Mi-a oferit acești puieți și mi-a cerut să i îngrijesc ca pe bebelușii noștri. I-am plantat în livadă fără să știm ce tip de mango vor produce”, a declarat Sankalp pentru The Times of India.

În 2020, când copacii au crescut și au început să rodească, au observat că erau foarte diferiți de alte tipuri mai comune de mango. Fructele aveau o culoare destul de neobișnuită – rubiniu intens.

„Din moment ce nu știam numele acestui soi, am dat numele fructului după mama mea Damini. Mai târziu, am făcut cercetări despre acest soi și am găsit numele real. Dar el este în continuare Damini pentru mine”, a adăugat Parihar.

Spre surprinderea sa, copacii s-au dovedit a fi mango Miyazaki originar din Japonia, care fac unele dintre cele mai scumpe fructe de mango din lume.

Potrivit presei japoneze, anul trecut fiecare kilogram din acest soi a avut un preț de 270.000 de rupii pe piața internațională, adică aproximativ 3.630 de dolari. Un singur fruct costă aproximativ 50 de dolari.

Norocul are un preț

Știrile despre rarele mango Miyazaki s-au răspândit în oraș, atrăgând potențiali cumpărători, dar și infractori. Parihar a declarat că anul trecut hoții au intrat în livadă și au furat 14 mango. Din fericire, au reușit să salveze copacii și vor putea continua să „producă” în continuare fructele.

După incident, fermierii au decis să angajeze trei agenți de pază și nouă câini pentru a proteja copacii rari și cei șapte mango pe care îi dețin. Fructele, cunoscute și sub denumirea de „ouă de soare”, sunt rareori cultivate în India și sunt considerate un cadou de lux în Japonia.

Rani a menționat că au fost contactați și de diverși cultivatori de mango și iubitori de fructe. De exemplu, un om de afaceri s-a oferit să cumpere doar un singur mango pentru 282 dolari.

„Un bijutier din Mumbai este dispus să plătească indiferent de prețul pe care îl punem. Dar am spus clar că nu vom vinde nimănui. Vom folosi fructele pentru a crește mai multe plante”, a declarat Rani Parihar.

În prezent, cuplul deține un total de 150 de pomi de mango Miyazaki, dintre care doar patru dau roade.

De ce este soiul Miyazaki atât de scump?

Mango-ul Miyazaki este al doilea cel mai scump din lume, după soiul Noor Jahan, care este cultivat în Afganistan. Acest soi a fost cultivat pentru prima dată în 1984, în orașul japonez cu același nume. În prezent, este considerat unul dintre cele mai scumpe fructe de pe planetă și se găsește doar în țări precum Bangladesh, Indonezia și Filipine.

Pentru a da rod, pomii de mango Miyazaki au nevoie de un climat cald și mult soare. Fructele mango de acest tip se disting prin culoarea roșu rubiniu și forma lor asemănătoare ouălor. Cântăresc între 350 și 900 de grame, coaja lor este comestibilă și au cu 15% mai mult zahăr decât alte soiuri, ceea ce le face extrem de dulci, potrivit India Today.

„Este scump, deoarece producția este foarte redusă, iar aroma este foarte dulce. Arată foarte diferit. Oamenii din străinătate oferă cadou aceste tip de mango”, a declarat Katara, director adjunct al departamentului de horticultură din Madhya Pradesh.

Oficialul a susținut că a inspectat livada și a confirmat că fructul este rar în India. De asemenea, a indicat că vor reexamina fructele înainte de a le promova agricultorilor.

„Le-am cerut unor oameni de știință locali să meargă să inspecteze arborele și fructele pentru a vedea dacă este real sau hibrid și de ce este atât de scump. Oamenii ar trebui să-l crească numai după ce oamenii de știință vor aproba calitatea acestui mango”, a declarat GS Kaushal, fost director al departamentului de horticultură din Madhya Pradesh.

De asemenea, o echipă de oameni de știință de la Universitatea Agricolă Jawaharlal Nehru din Jabalpur intenționează să studieze tipul mango, a confirmat secretarul lor, Rewa Singh Sisodia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai