Cum evoluează prețul petrolului, după ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului

Redactor:
Anca Dumitrescu
Cum evoluează prețul petrolului, după ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului
Prețurile petrolului se îndreaptă luni spre 28 de dolari pe baril, continuând evoluția descendentă, pe fondul îngrijorării investitorilor că majorarea exporturilor de către Iran, ca urmare a ridicării embargoului occidental, va accentua supraoferta din piață, transmite MarketWatch.

La bursa din New York, petrolul cu livrare în februarie este cotat în scădere cu 1,2%, după ce a coborât cu până la 2,5%, la 28,67 dolari pe baril, pe platforma electronică Globex.

Prețul țițeiului Brent, de referință la Londra, a coborât cu până la 2,7%, la 28,14 dolari pe baril, iar în timpul nopții a atins 27,67 dolari pe baril.

Piața americană de acțiuni și obligațiuni este închisă luni pentru sărbătoarea Martin Luther King, dar contractele pentru petrol sunt tranzacționate pe platforma Globex.

Perspectiva ca Iranul să reia exporturile a îngrijorat investitorii în contractele futures, acestea pierzând peste o cincime din valoare de la începutul anului, coborând sub 29 de dolari pe baril pentru prima oară în ultimul deceniu.

Analiștii consideră că prețurile țițeiului ar putea coborî la 25 de dolari pe baril, sau chiar mai mult, în următoarele săptămâni.

Tags:
Inchide