Alertă de tsunami după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7 a lovit Insulele Solomon din Oceanul Pacific

Alertă de tsunami după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 7 a lovit Insulele Solomon din Oceanul Pacific
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22/11/2022, 07:25
Actualizat: 22/11/2022, 07:30

Un puternic cutremur cu magnitudinea 7 a lovit marţi Insulele Solomon din Oceanul Pacific, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), în urma acestuia fiind emisă o alertă de tsunami.

O alertă de tsunami a fost emisă la aproximativ 300 de kilometri de epicentrul cutremurului, situat la 55 de kilometri de capitala Honiara, potrivit USGS şi Centrului de Avertizare pentru Tsunami din Pacific (PTWC).

„A fost un cutremur mare”, a declarat pentru AFP Joy Nisha, recepţioner la hotelul Heritage Park din Honiara, adăugând: „Unele obiecte din hotel au căzut. Toată lumea pare bine, dar este panicată”.

Valuri de unul până la trei metri înălţime sunt posibile pe coastele Insulelor Solomon

Un jurnalist al agenţiei France Presse aflat în capitală a raportat că seismul a durat aproximativ 20 de secunde. Curentul electric a căzut în unele cartiere ale oraşului, iar oamenii şi-au părăsit birourile pentru a se refugia în zone la înălţime, notează Agerpres.

USGS a revizuit magnitudinea cutremurului la 7, după ce raportase iniţial 7,3. Seismul s-a produs la o adâncime de 13 kilometri, la ora locală 13.03 (02.03 GMT).

Valuri de unul până la trei metri înălţime sunt posibile pe coastele Insulelor Solomon şi sub trei metri pe coastele arhipelagului Papua Noua Guinee şi Vanuatu, potrivit PTWC.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase