Danemarca a renunțat la restricţiile anti-COVID

Danemarca a renunțat la restricţiile anti-COVID
Foto: Pixabay
Publicat: 01/02/2022, 13:13
Actualizat: 01/02/2022, 13:14

Danemarca a renunțat la restricţiile anti-COVID, în ciuda faptului că numărul de cazuri este mare, informează dpa, conform Agerpres.

Mască de protecție nu mai este obligatorie în Danemarca. De asemenea, oamenii nu mai sunt obligaţi să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus.

Evenimentele cu public se pot desfăşura de azi înainte fără limită de participanţi, iar în cluburi nu mai este impusă o limită de persoane.

Deciziile au fost luate întrucât COVID-19 nu mai este considerat „critic pentru societate”, desemnare care permitea guvernului să adopte măsuri dure vizând îngrădirea răspândirii sale.

Totuși, persoanele care merg în Danemarca trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării.

O decizie asemănătoare a fost luată în septembrie, când autoritățile daneze au renunțat la restricții, însă au fost reintroduse treptat, după ce cazurile au început să se înmulţească.

Pe parcursul ultimei săptămâni, Danemarca a înregistrat între 33.000 şi 47.000 de cazuri noi zilnic, cifre care erau greu de imaginat înainte de apariţia variantei Omicron, cu nivelul ei ridicat de contagiozitate.

Cu toate astea, spitalele nu s-au aglomerat.

„Am trecut de faza critică”, a declarat săptămâna trecută premierul danez Mette Frederiksen, anunţând iminenta ridicare a măsurilor.

„De la 1 februarie, Danemarca va fi deschisă, complet deschisă. Suntem gata să ieşim din umbra coronavirusului. Spunem ‘ adio ‘ restricţiilor şi ‘ bun-venit ‘ vieţii de dinainte”, a spus Frederiksen.