• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Datele de pe cărțile de credit pot fi furate acum prin unde radio

Datele de pe cărțile de credit pot fi furate acum prin unde radio
Zeci de milioane de oameni ar putea fi „jefuiți prin unde radio", din cauza noilor tehnologii folosite de bănci, scrie Daily Mail.

Zeci de milioane de oameni ar putea fi „jefuiți prin unde radio”, din cauza noilor tehnologii folosite de bănci, scrie Daily Mail.

În prezent, 20 de milioane de oameni din Marea Britanie își pot plăti cumpărăturile pur și simplu „fluturând” cardul de credit prin fața unui cititor, fără măcar a scoate cardul din portofel.

Deși metoda este menită să simplifice plățile cu cardul, experții din industrie avertizează că hoții ar putea profita de ea. Cu ajutorul unor receptoare care costă doar 8-9 euro, aceștia pot „fura” datele de pe carduri, în momentul în care se efectuează o plată. Astfel, posesorii de carduri sunt furați fără să bănuiască nimic.

În plus, Daily Mail scrie că informațiile de pe card ar putea fi furate chiar și pe stradă, dacă un hoț cu un receptor în mână trece pe lângă un posesor de card.

Transmiterea datelor de pe card prin unde radio (RFID) este folosită de multe lanțuri de magazine, fiind preferată pentru că posesorii nu mai trebuie să introducă PIN-ul și astfel plata durează mai puțin.

Totuși, prin RFID, hoții pot „fura” numele posesorului cardului, numărul acestuia și data expirării. Acestea sunt toate informațiile de care hoții au nevoie pentru a face cumpărături pe Amazon, care nu necesită introducerea codului de trei cifre de pe spatele cardului, scrie Daily Mail.

„Acest tip de furt reprezintă deja o mare problemă în SUA și începe să reprezinte o problemă și în Marea Britanie”, a declarat fostul polițist britanic David Maxwell, în prezent director la o firmă de protecție împotriva fraudelor cu carduri bancare.

Daily Mail scrie că fraudele prin RFID pot fi evitate dacă posesorii de carduri le învelesc în folie de staniu.
 

Inchide