DEZVĂLUIRE: cine este soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden

DEZVĂLUIRE: cine este soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden
Publicat: 06/11/2014, 16:08

Numele militarului, care a acordat un interviu televiziunii americane Fox News ce urmează să fie publicat în două părți pe 11 și 12 noiembrie, a fost dezvăluit de către tatăl acestuia, Tom O’Neill, în vârstă de 65 de ani, într-un interviu pentru Mail Online.

Acesta afirmă că lui și fiului său nu le este frică de faptul că ar putea fi vizați de gruparea Statul Islamic (SI). „Oamenii întreabă dacă nu suntem îngrijorați că ISIS (Statul Islamic în Irak și Siria, cum se numea SI înainte să proclame un „califat)” va veni după noi” în urma interviului lui Rob O’Neill, „dar eu spun că vom desena o țintă mare pe ușa casei mele și le vom spune să vină”, a declarat Tom pentru tabloid.

Foto: The Telegraph

Potrivit MailOnline, Rob O’Neill, în vârstă de 38 de ani, este fostul membru al Team Six SEAL care l-a eliminat pe fostul șef al rețelei teroriste Al-Qaida într-un raid după care s-au făcut deja trei filme – „Zero Dark Thirty”, „Captain Phillips” și „Lone Survivor”. El este unul dintre cei mai decorați membri din istoria acestor trupe de elită. El a fost felicitat în mod personal pentru că l-a ucis pe ben Laden – de aproape, cu trei gloanțe în frunte, potrivit versiunii sale – pe 2 mai 2011.

O serie de polemici există despre modul exact în care a fost ucis ben Laden. Potrivit unei versiuni alternative, O’Neill l-ar fi împușcat o singură dată, rănindu-l mortal, iar teroristul a fost ucis de alți doi membri ai comandoului SEAL prin împușcături în piept, ci nu în cap.

El a decis să vorbească după ce a pierdut o parte din beneficii – asigurarea de sănătate și pensia – pentru că a decis să părăsească SEAL după 16 ani de serviciu, în loc de perioada completă de 20 de ani.

Potrivit tabloidului, O’Neill a crescut la Butte, în statul Montana (vest), un fost oraș minier înfloritor, dar care acum traversează o perioadă dificilă. Tatăl său locuiește într-o casă cu un garaj plin cu animale împăiate – între care un urs, un elan, un karibu, un muflon american și mai mulți cerbi – împușcate de cei doi bărbați. Un urs kodiak este etalat în camera de zi.

O’Neill a declarat că motivul pentru care a ajuns membru SEAL a fost o poveste de dragoste din adolescență care nu s-a terminat bine. La vârsta de 19 ani, s-a dus la un birou de recrutare al Marinei, încercând astfel să treacă peste dragostea pierdută.

Însă tatăl său a spus altă poveste în interviul pentru MailOnline. „Ne duceam la vânat, iar un prieten ne-a cerut să luăm cu noi un tip din Navy SEAL”, a declarat Tom O’Neill. „Ne așteptam la cineva solid, care să ridice o casă singur, dar era un tip normal. Iar Rob a spus că dacă acest tip poate să fie (membru) SEAL, atunci poate și el”, a adăugat acesta.

Tânărul a luptat în patru zone de război, inclusiv în Irak și Afganistan, în care a participat la peste 400 de misiuni de luptă și a eliminat peste 30 de ținte, potrivit tablodului, care adaugă că acesta a fost decorat de 52 de ori și a ieșit din armată cu gradul de „senior chief petty officer” (subofițer). El a mai fost intervievat pe tema eliminării lui ben Laden, dar a păstrat discreția în legătură cu rolul pe care l-a jucat, adaugă publicația.

Decizia lui O’Neill de a vorbi cu presa a declanșat furia conducerii SEAL și Pentagonului. Contraamiralul Brian Losey, șeful Comandamentului operațiunilor speciale ale Marinei, a denunțat luni acțiunile unor militari care încearcă să devină celebri sau bogați prin dezvăluirea unor elemente ale misiunilor secrete ale Navy SEAL, referindu-se atât la documentarul anunțat de Fox News, cât și la cartea „No Easy Day”, publicată Matt Bissonnette, alt membru al Team Six, fără aprobarea militarilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Monica Tatoiu, diagnosticată cu cancer. Medicii au avertizat-o: „Am o hemoragie cumplită”
"Unul era foarte grav". Filmul accidentului din Timiş în care 6 pompieri au ajuns la...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Marea lovitură pentru Traian BĂSESCU. Abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat: I-AU ATACAT familia
Toată Planeta îl plânge. Celebrul compozitor ne-a părăsit
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Celine Dion spune că a știut înainte de diagnostic că ceva nu era în regulă...
×