Doi deținuți din Suedia au sechestrat doi gardieni și au cerut un elicopter și 20 de cutii cu pizza. Ce au primit, până la urmă, după 9 ore de negocieri

Doi deținuți din Suedia au sechestrat doi gardieni și au cerut un elicopter și 20 de cutii cu pizza. Ce au primit, până la urmă, după 9 ore de negocieri
Sursă Foto - carcater ilustrativ: Pixabay
Publicat: 22/07/2021, 15:09
Actualizat: 22/07/2021, 15:12

Doi gardieni au fost luaţi ostatici, miercuri, în jurul orei locale 12:30, de către doi deţinuţi ai unei închisori din Suedia. Aceștia au cerut 20 de cutii cu pizza și un elicopter cu ajutorul căruia să fugă.

Negocierile au durat nouă ore și s-au încheiat abia după ce răpitorii au primit doar pizza, informează Observatornews.ro, care citează Le Figaro .

Cei doi deţinuţi de la penitenciarul de maximă securitate din Hallby au reuşit să pătrundă în spaţiul rezervat gardienilor, unde au luat cei doi ostatici, potrivit relatărilor făcute de către un oficial al închisorii.

Forţele de ordine au intervenit, în cel mai scurt timp, aducând și un mediator care să negocieze cu răpitorii pentru eliberarea celor doi colegi.

Potrivit presei locale, deținuții au avut două condiţii, pentru a-i elibera pe cei doi poliţişti. Au cerut un elicopter, pe care să îl poată folosi pentru a fugi, din închisoare, dar și 20 de cutii de pizza cu carne pentru kebap pe care să le împartă cu ceilalţi deţinuţi din penitenciar. De altfel, au primit doar mâncarea, după nouă ore de negocieri.

„Pizza a fost livrată”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Stina Lynes.

De asemenea o confirmare a fost primită şi din partea pizzeriei care a transmis că a onorat comanda neobişnuită venită din partea penitenciarului. Mai mult, solicitarea celor de la închisoare a lăsat pizzeria fără stocurile de carne.

„Când au plasat comanda, nu au dat prea mult detalii. Au venit, au luat pizza şi au plecat. Nu am fost plătit”, a declarat cel care a preluat comanda fermă a poliţiştilor.

Cei doi deţinuţi sunt acuzați de crimă și au de executat pedepse lungi, iar acum au fost transferaţi la secţia de poliţie pentru audieri privind acuzații de răpire.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase