• Publicat:
Internațional

Donald Trump respinge articolele de inculpare și așteaptă achitarea de către Senat

Donald Trump respinge articolele de inculpare și așteaptă achitarea de către Senat
Donald Trump, președintele Statelor Unite, a denunțat, luni seară, articolele de inculpare formulate de Camera Reprezentanților în procedura demiterii, cerând Senatului să le respingă rapid, informează agenția de presă Reuters.

„Senatul trebuie să respingă rapid aceste deficiente articole de inculpare și să achite președintele”, afirmă Donald Trump în argumentația executivă transmisă Congresului SUA.

„Teoria inventată de politicienii democrați privind abuzul de putere nu este un delict pasibil de procedura demiterii, depășind standardul constituțional de trădare, mită și alte infracțiuni ori delicte”, argumentează Donald Trump.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a decis inculparea președintelui Donald Trump pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea președintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deține majoritatea în Senatul SUA.

Tags:
Inchide