Donald Trump s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin în Austria

Donald Trump s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin în Austria
Publicat: 08/06/2018, 12:20
Actualizat: 25/03/2019, 19:44

„Austriecii și-au exprimat dorința de a găzdui o întâlnire între președintele Trump și președintele Putin. Și, deși cei doi lideri au discutat anterior despre posibilitatea aranjării unei întrevederi, nu avem nimic de anunțat în acest moment”, a declarat sursa.

În mod similar, publicația The Wall Street Journal a relatat, citând un oficial european anonim, că Vladimir Putin, în cursul vizitei sale de luna această în Austria, a vorbit despre posibilitatea organizării unei astfel de întrevederi la Viena în perioada verii. Potrivit publicației, cancelarul austriac Sebastian Kurz i-a spus liderul Rusiei că va transmite această inițiativă președintelui SUA.

Liderii Austriei și Rusiei nu au menționat nimic despre această chestiune în declarațiile către mass-media.

Surse citate de The Wall Street Journal au relatat că partea rusă ar prefera ca întrevederea între liderii de la Moscova și Washington să aibă loc într-o țară considerată neutră. Vladimir Putin studiază posibilitatea unei întrevederi cu Trump în luna iulie, în perioada turneului președintelui SUA în Europa, în cursul căruia urmează să participe la summitul NATO de la Bruxelles și să efectueze o vizită în Marea Britanie.