Donald Trump și Kim Jong-un au ajuns în Singapore

Donald Trump și Kim Jong-un au ajuns în Singapore
Publicat: 10/06/2018, 19:48
Actualizat: 25/03/2019, 19:51

Trump a aterizat la baza aeriană Paya Lebar la ora locală 20:21, unde a fost întâmpinat de ministrul de Externe din Singapore, Vivian Balakrishnan. Kim Jong-un ajunsese cu cinci ore mai devreme, aterizând pe aeroportul Changi la 14:38, de unde a fost dus la hotelul St.Regis.

Președintele Donald Trump a plecat în Singapore din Canada, unde participase la un summit între liderii statelor membre în Grupul țărilor puternic dezvoltate (G7).Întrebat de reporteri cum crede că se va desfășura summitul, el a răspuns „foarte bine”. „Voi ști într-un minut dacă summit-ul cu Kim va fi un succes,” afirma Trump sâmbătă.

După ce a ajuns în Singapore, Kim Jong-un s-a întâlnit cu premierul Lee Hsien Loong. „Întreaga lume se va uita la acest summit istoric dintre Coreea de Nord și Statele Unite, iar mulțumită eforturilor voastre, am putut să terminăm pregătirile pentru acest summit,” i-a mulțumit Kim Jong-un premierului Lee Hsien Loong.

Summitul Trump-Kim, care se va desfășura marți dimineață la hotelul Capella, va marca prima întâlnire a unui lider nord-coreean cu un președinte american. Principalul subiect care se află pe agenda întâlnirii este denuclearizarea Coreei de Nord, în schimbul ridicării sancțiunilor economice și diplomatice impuse de SUA.

În drum spre Singapore, Trump a declarat că „se află într-o misiune pentru pace” și că presimte că această unică oportunitate nu va fi irosită.