Două dintre membrele trupei Pussy Riot AU FUGIT din Rusia

Două dintre membrele trupei Pussy Riot AU FUGIT din Rusia
Publicat: 26/08/2012, 17:12
Actualizat: 29/07/2014, 21:13

Cele două membre ale trupei Pussy Riot care erau căutate de poliția rusă pentru participarea, alături de trei tinere deja arestate și condamnate, la „rugăciunea punk” dintr-o catedrală din Moscova au reușit să fugă din țară, a anunțat duminică pe Twitter un reprezentant al formației, potrivit Associated Press.

Cele două activiste vor „recruta feministe străine, pentru a organiza noi acțiuni de prostest”, a adăugat trupa, în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Cinci femei, membre ale trupei Pussy Riot din Rusia au intrat, în 21 februarie, în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova și au cântat o piesă în care o rugau pe Fecioara Maria să îl alunge pe Vladimir Putin de la putere. Cu toate că tinerele au purtat cagule pe față, trei dintre ele, de 22, 24 și 30 de ani, au fost identificate, arestate și, ulterior, condamnate la doi ani de închisoare pentru „huliganism” și „incitare la ură religioasă”. Celelalte două membre ale trupei, însă, au reușit să scape și au fugit din țară de teamă să nu fie condamnate și ele la închisoare.

Alături de Pussy Riot au mai participat și alte persoane la „rugăciunea” din catedrală, însă numărul lor nu este cunoscut.

Condamnarea celor trei membre Pussy Riot, în 17 august, privită drept un avertisment pentru mișcarea anti-Putin, a fost contestată de comunitatea internațională și a dus la proteste de solidaritate în Rusia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase