Două trenuri S-AU CIOCNIT în Johannesburg: 320 de răniți

Două trenuri S-AU CIOCNIT în Johannesburg: 320 de răniți
Accident feroviar în Africa de Sud. Două trenuri s-au ciocnit în Johannesburg: 320 de răniți. Vezi cât de periculoase sunt călătoriile cu trenul în Africa de Sud

Africa de Sud are cea mai mare rețea feroviară a continentului, însă călătoria cu trenul este foarte periculoasă, din cauza infrastructurii învechite. Aproximativ 500 de persoane mor anual pe căile ferate ale țării și, în medie, circa 2000 sunt rănite în accidente feroviare.

Coliziunea a avut loc joi, la ora locală 17:30 (18:30, ora României), la o oră de vârf, iar 320 de pasageri au fost răniți. Din fericire, nici unul dintre cei aflați în tren nu a fost lovit mortal în urma coliziunii. „Locuitorii răniți au fost transportați pentru îngrijiri medicale în diferite spitale”, a spus serviciul de transport feroviar într-o declarație.

„O comisie de anchetă va fi instituită în curând pentru a determina cauza principală a accidentului”.

Accidentele feroviare nu sunt o raritate în Africa de Sud. În ianuarie, un accident de tren similar care a avut loc la marginea orașului Johannesburg, a rănit 200 de persoane.

Într-un raport, autoritatea de reglementare a siguranței feroviare a guvernului a declarat că, în anul financiar 2016/17, 495 de persoane și-au pierdut viața și 2079 au fost rănite în urma accidentelor feroviare, numărul victimelor fiind în creștere față de anii anteriori. Investițiile în infrastructura feroviară sunt neglijate de autorități, lucru care a dus la deteriorarea căilor ferate.

 

 

Inchide