DRAMA copiilor și a antrenorului care au rămas BLOCAȚI în peștera din Thailanda devine SUBIECT DE FILM

DRAMA copiilor și a antrenorului care au rămas BLOCAȚI în peștera din Thailanda devine SUBIECT DE FILM
Publicat: 11/07/2018, 15:33
Actualizat: 25/03/2019, 21:21

Michael Scott, CEO și cofondator al companiei de producție cinematografică Pure Flix, s-a aflat aproape de scena dramei în ultimele zile, pentru că locuiește o parte din timp în Thailanda.

„Nu este necesar să facem un film religios, ci doar unul care să inspire”, a explicat Scott.

Acesta a mai spus că a vorbit cu o parte dintre cei peste 90 de scafandri implicați în misiunea de salvare, dar și cu rude ale copiilor, nu și cu victimele, care sunt spitalizate.

Producătorul mai spune că va purta discuții cu mai mulți scenariști în săptămânile următoare și că filmul va fi coprodus de Adam Smith, de la Kaos Entertainment, cu un buget de 30 – 60 de milioane de dolari.

„Oamenii sunt interesați de poveștile adevărate. Și acum știm că băieții au ieșit la suprafață. Ce poveste incredibilă! Cred că oamenii ar putea privi, s-ar putea bucura și ar putea fi inspirați de această poveste”, afirmă Michael Scott.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declarați dispăruți în data de 23 iunie. După ce aceștia au intrat în subteran, ploaia torențială a cauzat inundarea peșterii.

Cei 13 sportivi au fost găsiți în viață pe 2 iulie, de doi scafandri britanici, după nouă zile petrecute în subteran. O amplă operațiune de salvare a acestora a fost demarată de autorități.

Marți, ultimii trei membri ai echipei de fotbal și antrenorul lor au fost scoși din peșteră, după mai mult de două săptămâni petrecute în subteran, au declarat reprezentanții Forțelor Navale din Thailanda.

Franciza „God’s not dead”, produsă de Pure Flix Entertainment, a fost lansată în 2014 și a avut încasări totale de 95 de milioane de dolari. Filmul prezintă povestea studentului devotat Josh Wheaton (Shane Harper), care încă din prima zi este contestat de către profesorul său de filozofie dogmatic, domnul Radisson (Kevin Sorbo), pentru a dovedi existența lui Dumnezeu.

Cei 12 băieți și antrenorul lor explorau peștera când au fost surprinși de inundații, în 23 iunie, și nu au mai putut ieși la suprafață. Grupul de copii a fost găsit în interiorul peșterii de scafandrii britanici de salvare luni,după 10 zile de la dispariție. Băieții și antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de stâncă. Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen și îngrijiri medicale.

Un adevărat personaj de film este Ekapol Chantawong, antrenorul copiilor, care a avut grijă de ei în peșteră și i-a învățat cum să mediteze și să se relaxeze, pentru a-și economisi forțele. Născut în Myanmar, a fost întâi călugăr budist, înainte de a se apuca să antreneze echipa de fotbal „Mistreții Sălbatici”.