Drama unei adolescente care s-a luptat cu flăcările ce-i mistuiau casa în Australia: „O, Doamne! Arde casa! Nu pot să respir!”

Drama unei adolescente care s-a luptat cu flăcările ce-i mistuiau casa în Australia: „O, Doamne! Arde casa! Nu pot să respir!”
O adolescentă din statul Victoria s-a filmat în timp ce încerca să stingă flăcătilre care îi mistuiau casa, utilizând un furtun de grădină. Tânăra de 19 ani a descris peisajul dezolant al Austrliei cuprinse de incendii, din cauza temperaturilor de pe 46 grade Celsius.

Tânăra Indina Mac Donell a postat pe Facebook imagini de la teriilul incenidu în care o mare parte din locuința ei a ars. Tânăra a încercat să participe la stingerea incendiului, utilizând un furtun de grădină. În înregistrările pe care fata le-a postat pe Facebook , se aud strigătele disperate ale acesteia: „Tată!!!! O, Doamne! Nu, nu, nu! Arde casa! Nu pot să respir!”.

„Înregul oraș este devastat. Totul a ars. La fiecare câteva minute poți auzi copaci căzând”, a descris tânăra situația.

Două persoane au murit în urma incendiilor de vegetație care au ieșit sâmbătă de sub control pe coasta de est a Australiei, alimentate de temperaturile în continuă creștere și vânturile puternice, pompierii intervenind pentru a salva vieți și proprietăți, potrivit Reuters. În total, numărul victimelor a ajuns la 23.

Pe insula Kangaroo din sudul Australiei, un loc popular de vacanță din apropiere de coastă, două persoane au murit. Astfel, în această săptămână, la nivel național, numărul victimelor a crescut la 12.

De asemenea, în statul Victoria 21 de persoane sunt în continuare dispărute, în scădere de la 28 raportate vineri.

„Numărul deceselor la nivel național din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, este de 23”, a declarat premierul Scott Morrison.

Autoritățile au declarat că situația ar putea fi mai gravă decât marți, când incendiile au ars suprafețe imense de pădure și au obligat mii de localnici și turiști să caute refugiu pe plaje.

Guvernul a anunțat o convocare fără precedent a rezerviștilor din cadrul armatei pentru a sprijini pompierii, precum și alte resurse, inclusiv o a treia navă echipată pentru dezastre și ajutor umanitar.

„Situația începe să se deterioreze rapid în sudul NSW. Căldura și vântul se dezvoltă, ceea ce crește activitatea de incendiu”, a transmis Biroul de Meteorologie pe Twitter.

Sâmbătă s-au înregistrat peste 130 de incendii în NSW, multe scăpate de sub control, iar în Victoria au existat recomandări de evacuare pentru șase incendii, mesaje de avertizare pentru alte 11 focare și alte zeci care încă ard.

„Există o serie de incendii mari și periculoase care ard în NSW, care reprezintă o amenințare serioasă pentru viața oamenilor”, a comunicat Serviciul de Pompieri Rurali din cadrul NSW.

În Victoria, autoritățile au îndemnat oamenii să evacueze zonele în care a fost declarată stare de dezastru și zeci de mii de persoane din 100.000 estimate au plecat pentru siguranță.

„Dar mai există populații semnificative în aceste zone”, a declarat Graham Ashton, comisar șef al Poliției din Victoria. Cei care au rămas au avut nevoie să monitorizexe în permanență anunțurile de urgență și aplicațiile de urmărire a incendiilor, a spus el.

Inchide