După 55 ani, starurile din „Romeo și Julieta” dau în judecată Paramount pentru abuz sexual asupra copiilor. Pe ce se bazează plângerea

După 55 ani, starurile din „Romeo și Julieta” dau în judecată Paramount pentru abuz sexual asupra copiilor. Pe ce se bazează plângerea
Starurile din „Romeo și Julieta” dau în judecată Paramount pentru abuz sexual / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 04/01/2023, 12:36

Olivia Hussey şi Leonard Whiting, starurile din filmul „Romeo și Julieta”, produs în 1968, au dat în judecată studiourile Paramount. Cei doi acuză compania de abuz sexual asupra copiilor.

Concret, plângerea lor se bazează pe o scenă din film în care Olivia Hussey şi Leonard Whiting au fost filmați dezbrăcaţi fără ştirea lor.

La momentul respectiv, cei doi actori erau minori.

Ce scenă controversată s-a filmat în „Romeo și Julieta”

Leonard Whiting l-a interpretat pe Romeo Montague pe când avea 16 ani, iar Olivia Hussey a jucat-o, la 15 ani, pe Julieta Capulet. Cei doi actori au decis să dea în judecată gigantul de Hollywood pentru hărţuire sexuală, neglijenţă, prejudicii comise intenţionat, fraudă, uzurpare, provocare intenţionată de suferinţă emoţională, practici comerciale neloiale şi abuz sexual asupra minorilor. Procesul, intentat vineri, 30 decembrie 2022, încă nu a fost înregistrat oficial la Curtea Supremă din Los Angeles.

În regia cineastului italian Franco Zeffirelli, filmul „Romeo și Julieta”, adaptarea bazată pe piesa cu acelaşi nume a marelui William Shakespeare, include o controversată scenă desfăşurată în dormitor, în care sunt vizibile fesele goale ale lui Leonard Whiting şi sânii dezgoliţi ai adolescentei Olivia Hussey.

Conform documentelor depuse la tribunal şi consultate de revista Time, cei doi actori susţin că au fost constrânşi să filmeze scena după ce Zeffirelli i-a asigurat iniţial că „nu va exista nuditate filmată sau expusă şi că vor purta lenjerie intimă de culoarea pielii în timpul scenei de dragoste”.

Whiting şi Hussey susţin că în dimineaţa filmării scenei din dormitor Zeffirelli le-a spus că „trebuie să joace nud, altfel filmul va eşua”, adăugând că „s-au investit milioane în proiect” şi că ei „nu vor mai lucra niciodată în niciun domeniu, darămite la Hollywood dacă nu se vor conforma”.

Paramount, neglijență sau tăinuire?

De asemenea, în plângere se menţionează că Franco Zeffirelli, care a murit în 2019, la vârsta de 96 de ani, le-ar fi arătat lui Whiting şi Hussey „unde vor fi amplasate camerele” astfel încât să nu fie filmate sau fotografiate scene care conţineau nuditate spre a fi folosite în „Romeo și Julieta”. Însă cei doi actori susţin că studioul fie a ştiut, fie „ar fi trebuit să ştie” că imaginile cu trupurile lor dezbrăcate „au fost obţinute în secret şi în mod ilegal spre a fi utilizate ulterior de Paramount şi alţii”.

Ca urmare a ceea ce s-a întâmplat, Whiting şi Hussey susţin că s-au confruntat cu suferinţă fizică, mentală şi emoţională, precum şi cu pierderea veniturilor „pe durata vieţii” şi a oportunităţilor viitoare de angajare. Ei au solicitat despăgubiri de 500 de milioane de dolari.

„Utilizarea conştientă şi repetată a imaginilor cu conţinut sexual cu minori este cel mai rău dintre comportamentele din societatea noastră şi trebuie eradicată”, se menţionează în documente.

Filmul „Romeo și Julieta” a primit patru nominalizări la premiile Oscar în 1969, pentru imagine, design de costume, regie şi cel mai bun film, câştigând două trofee, la primele categorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple