După ce acum 11 ani a jignit ”doar” femeile, acum Trump nu a mai ratat pe nimeni: ”Cât de STUPIDĂ e țara asta?”. Cum a amenințat-o pe Hillary cu pușcăria

După ce acum 11 ani a jignit ''doar'' femeile, acum Trump nu a mai ratat pe nimeni: ''Cât de STUPIDĂ e țara asta?''. Cum a amenințat-o pe Hillary cu pușcăria
Publicat: 10/10/2016, 11:45

”Asta auziți voi despre mine, ce am spus acum 11 ani… Vă spun că nimeni nu are un respect mai mare pentru femei decât mine (…) ”, a declarat Donald Trump, în timp ce Hillary Clinton a contracarat: ”Cred că este clar pentru toată lumea că în acel material este exact Donald Trump.El a atacat femeile pe toată durata acestei campanii, mereu am văzut cum le-a jignit pe femei la TV, acesta este Donald Trump”.

Candidatul republican l-a atacat apoi pe Bill Clinton, fost președinte american și soțul lui Hillary Clinton, care în trecut a avut mai multe relații amoroase extramaritale. ”Dacă vă uitați la istoria recentă a acestei țări și priviți la Bill Clinton, el a atacat femeile, s-a purtat oribil cu acele femei. Hillary le-a atacat pe acele femei”, a spus Trump. Clinton a reacționat prompt: ”Mare lucru din ceea ce spune Donald nu este adevărat, dar el își conduce campania așa cum dorește. Îmi aduc aminte de ce spune Obama: Când ei te coboară, tu te ridici!”.

Cea de-a doua dezbatere a început, la fel ca și prima, cu un salut între partenerii de viață ai celor doi candidați, Melania Trump și Bill Clinton. După discuțiile legate de declarațiile lui Trump la adresa femeilor, s-a trecut la subiecte mai serioase și de actualitate. ”Dacă voi câștiga voi cere procurorului general să se ocupe de situația mail-urilor tale, cele 33.000 pe care le-ai șters. Oamenii sunt furioși, oamenii din FBI sunt nervoși. Oamenii au fost mințiți”, i-a spus Trump lui Hillary, cu referire la scandalul e-mailurilor în care fostul Secretar de stat a fost implicat. ”Tot ceea ce spune Donald este o minciună! Ne-am obișnuit deja cu asta, el minte, minte și asta este ceea ce știe să facă el!”, a răspuns Hillary, care însă și-a recunoscut vina pentru faptul că a folosit o adresă de e-mail privată, dar a precizat că nu există nicio dovadă că aceasta ar fi fost spartă. ”Și totuși, nu știa ce înseamnă litera C de pe document? Îi spun eu: classified! (n.r. document secret) Și revin: ai șters 33.000 de email-uri după ce ai primit o citație din partea Congresului. Să-mi spuneți acum că nu a fost nimic greșit să ștergeți acele email-uri? Ar trebui să fiți la închisoare!”, i-a spus Trump lui Hillary. De altfel, cei care au urmărit dezbaterea au putut remarca faptul că, pe tot parcursul acesteia, Hillary Clinton a privit către sală, în timp ce Donald Trump a privit către oponenta sa.

Următorul moment delicat al dezbaterii a fost cel în care o femeie de origine musulmană i-a întrebat pe candidați cum vor rezolva problemele legate de musulmani. ”Da, este o problemă și trebuie să o recunoaștem. Musulmanii trebuie să vină și să vorbească despre aceste probleme. Trebuie să rezolvăm problema radical-islamismului. Problema este terorismul”, a spus Trump. ”Din păcate, s-au spus lucruri neplăcute despre musulmani. Am avut musulmani în SUA de la George Washington încoace, am pierdut unul foarte important prin pierderea lui Muhamad Alli. Musulmanii pot veni în SUA și atâta timp cât își fac treaba, cât timp respectă valorile SUA, cu toții avem loc în această țară. Trebuie să colaborăm. Să știți că nu suntem în război cu islamul, este o greșeală. SUA este o țară în care cetățeni ca noi toți trebuie să avem loc în SUA”, a declarat Hillary.

O altă întrebare din public a ridicat problema taxelor neplătite de Donald Trump. ”Voi plăti taxe de sute de milioane de dolari, îndată ce se va termina auditul la care sunt supus. Hillary tot spune că eu nu-mi plătesc taxele, dar ea a fost în Senat. De ce nu le-ai schimbat (n.r. legile referitoare la taxe) cât ai fost acolo? Nu cumva și prietenii care te finanțează beneficiază de acest sistem? Ascultați-mă pe mine: eu voi micșora taxele, Hillary le va mări! (…) Dacă erați un senator eficient, schimbați sistemul ăsta de taxe! (…) Ai fost un dezastru ca senator! Un dezastru!”, a spus Trump. ”Nimic din ceea ce spune Donald nu este adevărat. Donald se va îngriji doar de cei bogați, ca el. De fapt, el va crește taxele pentru clasa de mijloc, dar vor fi privilegiați cei bogați, marile companii (…) Eu vreau să vă reamintesc că președintele are acest drept de veto! Să știți că am muncit din greu în mandatele de senator. Peste 400 de legi au numele meu pe ele”, a răspuns Clinton.

Un alt moment aprins al dezbaterii a fost cel în care Hillary Clinton i-a spus lui Donald Trump că ”este excelent” faptul că o persoană cu temperamentul său nu se ocupă cu legile din SUA. ”E bine pentru tine, pentru că, dacă m-aș ocupa eu de legi, tu ai fi în pușcărie”, i-a răspuns prompt Trump, stârnind urale din partea publicului.

Spre final, s-a trecut la veșnica problemă ISIS. ”Rusia a decis să se implice în Siria și au decis și pe cine vor președinte în SUA, evident nu eu”, a deschis Hillary subiectul, printr-un nou atac la contracandidatul său. ”Ea spune lucruri dure la adresa rușilor, dar programul nostru nuclear este mult în urmă, în timp ce ei sunt pregătiți. Ea vorbește împotriva lui Putin și de rebelii din Irak, din Siria sau din alte părți, dar nu știe despre ce vorbește. Ideea este că tot ce a făcut Hillary în politica externă este un dezastru. Uitați-vă ce s-a întâmplat, ce ați făcut: Iranul este mai important ca niciodată, Rusia este împotriva noastră, Siria este împotriva noastră. Iată ce ați făcut”, a acuzat-o, la rândul său, Trump. ”Trebuie să distrugem ISIS! De ce nu se poate face ceva în secret, să mergem și să ucidem liderii ISIS? De ce suntem atât de proști?”, s-a întrebat Trump, ultima frază devenind virală pe internet printre opozanții lui Trump, care s-au întrebat retoric cum și-a permis candidatul republican să jignească o țară întreagă. ”Nu vom folosi trupele terestre în Siria, cred că este o greșeală enormă. Nu cred că trupele americane trebuie să ocupe Siria și sper ca atunci când voi fi președinte vom fi terminat deja cu ISIS”, a încheiat Clinton subiectul ISIS.

La final, Trump și Clinton au fost întrebați dacă pot fi un președinte pentru toți americanii. ”Eu voi fi un președinte al tuturor, eu voi schimba orașele, voi crea locuri de muncă, voi da puterea cetățenilor. Ceea ce a făcut soțul ei este un dezastru, ne-a lăsat compatrioții fără slujbe. Minte și doar vorbește. Ea este numai vorbe, fără fapte!”, a spus Trump. ”Am încercat toată viața să fac ce pot pentru a susține famiile, copii. Trump vorbește mult despre acești 30 de ani în care am fost în serviciul public. Eu am început ca o tânără avocată care lupta pentru drepturile afro-americanilor, am colaborat cu hispanicii, alături de care am rezolvat multe probleme. Primesc multe scrisori din partea oamenilor și o mamă mi-a spus că unul dintre copii săi a întrebat-o dacă Donald Trump o va trimite înapoi în Etiopia”, a spus Clinton.

În finalul dezbaterii, Trump a atins subiectul finanțării campaniei electorale și a atacat-o din nou pe Hillary Clinton. Republicanul a precizat că el a investit 100 de milioane de dolari în propria campanie și a întrebat-o pe Hillary Clinton de ce nu face același lucru și preferă să obțină finanțare de la sponsori. Candidata democrată a evitat răspunsul.

Conform unui sondaj efectuat de postul CNN, 57 % dintre votanți consideră că Hillary Clinton a câștigat dezbaterea, comparativ cu 34 %, care consideră că Donald Trump s-a descurcat mai bine.

Înainte de dezbaterea de duminică seara, tot mai mulți lideri republicani și-au retras sprijinul pentru Donald Trump, condamnându-l pentru declarațiile jignitoare la adresa femeilor, făcute acum 11 ani. De altfel, chiar și soția sa, Melania Trump, a precizat că acestea sunt ”inacceptabile și jignitoare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”